Yllätys!

Vilkaisin aamulla ulos ikkunasta ja huomasin, että lumentulo pääsi yllättämään minut. Perhana! Tätäpä en olisi osannut arvata. Elämä pääsee aina välillä yllättämään ihan puskista ja sitten sitä on sormi suussa ja ihmettelee, miten tässä näin kävi. Tässäpä muutama tilanne ja asia, jotka ovat yllättäneet minut totaalisesti:

Rahaa meni hervottomasti! Mikä yllätys! Kun pyörähtää lauantai-iltana ystävien kanssa yöelämässä ja pitää hauskaa pikkutunneille asti on sunnuntaiaamuna järkytys huomata, että krapulakeiju on vaihtanut setelirahat kolikoiksi. Ja vielä erittäin huonolla vaihtokurssilla. Mitä ihmettä? Ei koskaan ennen ole noin käynyt. Tai viimeksi taisi käydä just samalla lailla. Mutta pääsi yllättämään silti.

Tänään on työpäivä! Ei voi olla totta! Viikonlopun jälkeen herätys maanantaiaamuna toi tullessaan ikävän yllätyksen. Olisi väsyttänyt niin vietävästi mutta ei auttanut kuin lähteä töihin. Enpä olisi osannut vielä sunnuntaina arvata!

Mitä hittoa? Olen vanhentunut! Peilikuva näytti tylyn yllätyksen heti aamulla. Vielä parikymmentä vuotta sitten en olisi ikinä uskonut, että vanhenen näin paljon. Ja vielä näin lyhyessä ajassa. Vastahan äsken oli 1900-luku. Miksei kukaan kertonut tästä? Kuka halusi yllättää minut?

Lapsista tuli aikuisia! Milloin tämä tapahtui? Miten on mahdollista, että vuosikausia ole kiikuttanut naperoita päiväkotiin, ala-asteelle ja yläasteelle ja nyt he ovat kaikki täysi-ikäisiä? Missä välissä näin ehti käydä? En olisi kyllä ikinä arvannut. Kyllä pääsi tämäkin asia yllättämään aivan täysin.

Nenä vuotaa ja aivastuttaa. Mitä tämä on? Syysflunssa? Kylläpäs pääsi yllättämään. Mistä sen voi etukäteen tietää, että syksyllä säät viilenevät ja pitäisi pukeutua lämpimästi, ettei kylmetä itseään. Ja että työpaikalla kiertää flunssaepidemia, joka saattaa tarttua myös minuun. Ei voinut mitenkään arvata. Pääsi yllättämään.

Puhelin ei meinaa toimia, kun akku purkautuu koko ajan. Miten tähän olisit voinut varautua? No ok, kyllähän tuo kännykkä ui kesällä järvessä, kun venettä rantamatalassa maihin hinattiin mutta silti. Vuorokauden kuivuttuaan nokialainen pelasi taas kuin ei mitään. Ei ole älypuhelin ei. Tosin vaimo sanoi, että en minä älypuhelinta tarvitsekaan. Sehän on ÄLYpuhelin. En ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti. Mutta nyt siis kännykän akku purkaa jo vuorokauden jälkeen ja se pitää laittaa lataukseen joka ilta, jos haluaa seuraavana päivänä soitella. Helvetin hankalaa. Olisinpa tämän tiennyt.

Auto on taas huollon tarpeessa. Miten olisin ikinä voinut arvata? Luulin tehneeni hyvän löydön, kun ostin vuosimallin -98 farmarin edullisesti. Auto näytti ihan hyvälle eikä koeajossa ilmennyt mitään vikaa. Sitten meni jarrut. Ja sitten meni akku. Ja sitten piti hitsata peltiä. Ja vaihtaa vesipumppu. Kaikki tuli täytenä yllätyksenä. Luulin, että kun kyyti on kestänyt yli 300.000 km ajoa, niin kyllä se kestää jatkossakin. Eihän näistä tiedä.

Illalla odotti vielä uusi yllätys. Puntari näytti, että olen lihonut! Mitä helvettiä? Miten se on mahdollista? En ole tehnyt mitään lihottavaa. En juuri liiku, syön hyvin ja otan viikonloppuisin iltakaljan. Mikä ihme minua lihottaa?

Tämä elämä tuntuu olevan yllätyksiä täynnä ja valitettavasti osa niistä on negatiivisia. Talvi ja päivien lyheneminen yllättää meidät taas. Sitten yllätyksenä tulee joululahjojen osto viime tingassa, kun joulu on jo ovella. Tammikuussa pääsee yllättämään se, että joulukuun joululahjaostosten jälkeen on PA. Pitää nyt toivoa, että edes kevät yllättäisi taas mukavasti. Ja että seuraavasta kesästä tulisi yllättävän vähäsateinen ja lämmin. En tosin ylläty, jos näin ei käy.

Talvirenkaiden vaihto tuli yllätyksenä. Tieto olivat yllättävän liukkaat, kun taivaalta oli satanut yllättäen räntää.

Talvirenkaiden vaihto tuli yllätyksenä. Tiet olivat yllättävän liukkaat, kun taivaalta oli satanut yllättäen räntää. Yllättävän helposti tuo vaihtaminen kuitenkin onnistui. Meni kuin vanhasta muistista, mikä pääsi vähän yllättämään itsenikin.

Kommentit

  • Seija Hämäläinen

    Jokainen hetki täynnä yllätyksiä! Ei koskaan tylsää! Ihanaa elämää, jota jokainen haluaisi. Tämä ilmiö sinun pitää lyödä rahoiksi. Ensin oppikirja (tai oma blogi) aiheesta ja sitten vaan kiertämään maata ja kurssittamaan aiheesta.

    • Jampe

      Kiitos Seija, pääsit yllättämään minut. Yllätyn kyllä välillä itsekin miten usein yllätyn. Ehkä sitä saa elämästä tosiaan enemmän irti, kun päivät ovat täynnä yllätyksiä. Tai ehkä tämä on vain alkavaa dementiaa :)

Kommentointi on suljettu.