Banzai! KuPSin pelissä

Sattuipa kerrankin keli kohdalleen, kun päätin lähteä katsomaan jalkapalloa. Pelinä siis KuPS-SJK. Aurinkokatsomossa oli sopivan lämmin vielä kun auringon viimeiset säteet paistoivat pelin ensimmäisellä puoliajalla. Paikalla oli 1811 katsojaa, mikä on kuitenkin keli huomioon ottaen vähän (mutta kuitenkin enemmän ihmisiä paikalla kuin Jäppilässä asukkaita). Johtuiko arkipäivästä vai KuPSin viimeaikaisista maalintekovaikeuksista.

Etukäteisasetelmissa SJK:n piti olla vahvoilla, onhan joukkue sarjassa tällä hetkellä toisena (nousi jaettuun kärkeen kierroksen jälkeen). Vierasjoukkueessa pelaa kuitenkin maalipörssin kakkonen Akseli Pelvas, joten oletus oli (ainakin itselläni), että seinäjokelaiset tulevat tekemään maaleja, pelasi KuPS kuinka hyvin tahansa. Peli alkoi kuitenkin KuPSin hallinnassa, eikä SJK saanut montaa maalipaikkaa. KuPSilla oli ensimmäisellä puoliajalla paremmat maalintekopaikat kuin vierailla, mutta eihän se pallo vaan maaliin eksynyt.

Toinenkin puoliaikakin oli kotijoukkueen hallussa, vaikka se olikin kenttätapahtumiltaan paljon tasaisempi, mutta maalintekopaikoista ei vain laitettu sisään! Miten maalinteko voi olla jalkapallossa niin vaikeaa? Kentällä on yksitoista pelaajaa per joukkue ja maalivahtina on se joukkueen pisin ja laihin, mutta silti maaleilla ei mässäillä. JA kun et itse tee, joku muu tekee. Savon Sanomat -areenallakin maalinteon aloitti vierasjoukkue kotijoukkueen pienen nukahduksen seurauksena (sille se ainakin katsomoon näytti).

KuPS käytti kuitenkin vaihtonsa viisaasti ja kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Juha Hakolan keskitys löysi tiensä mahdollisesti kentän pienimmän miehen, eli Urho Nissilän, päähän, josta pallo kaarsi kuin kaarsikin maaliin kotiyleisön riemuksi. Ja sitten asiaan, jota en jalkapallossa ymmärrä, eli pallon puskemiseen. 1. Tämän pallopelin nimi on jalkapallo, siis JALKApallo, eikä mikään pääpallo. 2. Sehän sattuu ihan hitosti, ainakin allekirjoittaneen mielestä. 3. Montako aivotärähdystä se aiheuttaa vuosittain? 4. Se sattuu edelleen ihan hitosti.

Loppuyhteenvetona voin todeta, että kannatti lähteä peliin, sillä olihan se kuitenkin melko vauhdikasta ja viihdyttävää (omasta mielestäni tietenkin). Tuloskaan ei ollut mikään suuri pettymys, vaan ehdottomasti ansaittu. Jotain voisin tietysti valittaa joistakin tuomarin tuomioista, mutta siellä ei ollutkaan hidastuksia käytössä niinkun täällä kotisohvalta katsoessa. Aion mennä uudestaankin, kunhan jostain löydän vapaaillan jalkapallolle. Banzai!