Ja sitten vähän pallon pomputtelua

Koripallon EM-kisat alkavat tänään. Suomen koripallomaajoukkue tunnetaan paremmin Susijenginä. Nimi käy järkeen, onhan maajoukkeen logokin suden pää. Susijengi nimitys kertoo myös jotain Suomen pelitavasta. Koska joukkue ei ole kaikista isoin ja kookkain, joukkue taistelee susien lailla jokaisessa tilanteessa ja toimivat joukkueena kuten saalistava susilauma.

Ensimmäinen ottelu on suuri haaste, kun joukkue kohtaa tänään Ranskan, joka pystyttiin kertaalleen voittamaan valmistavissa harjoitusotteluissa (sama tulos tilattu!). Susijengin ja Ranskan lisäksi A-lohkossa pelaavat Israel, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Puola. Lohkon neljä parasta pääsee jatkoon, mikä on ehdottomasti asettettava Susijengin tavoitteeksi. Lisäksi olisi vielä parempi, jos joukkue ei olisi kuitenkaan neljäs, vaan mielummin vaikka toinen tai kolmas. Lohkovoitto vaatisi kyllä pienen ihmeen, eli kaikkien joukkueiden voittamista. Ei se kuitenkaan mahdotonta ole, mutta vaatii joukkueelta hyvää peli-ilmettä joka matsissa, koko pelin ajan.

Ottelutahti on kova, viisi peliä kuuteen päivään, joten turnauskestävyyttä vaaditaan. Viimeisissä peleissä omaa osaansa pelaa se, kumpi joukkue on palautunut paremmin ja pystyy pelaamaan energisemmin. Suomen pelitapa kuormittaa takamiehiä, joten yksi iso kysymys leijuu sen yllä, kuinka hyvin he palautuvat. Mutta nyt voi seuraavan viikon keskittyä koripallohuumaan täällä kotimaassa, sillä paikan päälle on matkustanut paljon faneja. Susijengi-huuma jatkuu vahvempana kuin koskaan.

 

p.s. tänään pelataan myös CHL-matsi Trinec-KalPa, missä ratkeaa lohkon toinen jatkopaikka, joten jännitettävää löytyy myös parketin ulkopuolelta