Minä, urheiluhullu

”Must on tullu, urheiluhullu”, laulaa Eppu Normaali. Mutta mitä se tarkoittaa? Kovinkaan useasti en myönnä julkisesti omaa kiinnostustani urheiluun, varsinkaan tuntemattomien seurassa. Nyt tulen tämän blogin myötä julkisesti kertomaan olevani urheiluhullu. Minulle se tarkoittaa sitä, että seuraan melkein lajia kuin lajia. Toisille se voi tarkoittaa jotain aivan muuta. Kaikista lajeista en ymmärrä sen suurempia, mutta niitä tykkään seurata. Toisista lajeista taas tiedän enemmän, joten niiden seuraamiseni on paljon aktiivisempaa, ja niistä lajeista minulta löytyy mielipiteitä. Tämä aloituspostaus on vain blogin korkkaus, vähän infoa siitä, kuka minä olen ja mistä täällä juttuja sepitän.

Urheilun seuraaminen on minulle luonnollinen asia. Ensimmäisiä lajejani olivat formulat ja ralli, joita katsoimme yhdessä isäni kanssa, jota syytänkin tästä aktiivisesta urheilun seuraamisesta. Seuraavaksi mukaan tulivat talvilajit (pääasiassa mäkihyppy, maastohiihto ja yhdistetty) sekä yleisurheilu (erityisesti keihäänheitto, tietenkin). Eikä sovi unohtaa jääkiekkoa. Vuosien myötä lajikirjo on kasvanut muihin pallopeleihin (jalkapallo, lentopallo, tennis, koripallo) sekä muihin lajeihin, joita en tähän jaksa alkaa luettemaan, tai siihen menisi koko päivä. En ole kuitenkaan niin hurmioitunut, että olisin mukana fanitoiminnassa liittyen mihinkään lajiin. En ole käynyt (omaksi häpeäkseni) kovinkaan monissa urheilutapahtumissa, vaan olen tyytynyt seuraamaan niitä kotoa käsin.

Omat urheilusuoritukseni ovat jääneet peruskouluajan hiihto- ja yleisurheilukilpailuihin, joista sen suurempaa menestystä en saavuttanut. Pari vuotta tuli tanssittua, ja kokeillut olen myös ampumahiihtoa. Ratsastanut olen pikkutytöstä lähtien (äitini mukana) ja yhä nousen ratsaille mahdollisuuksien mukaan. Tämän hetken liikumiseni rajoittuvat lenkkeilyyn, sekä kotipaikkakuntani Jäppilän perjantai-iltojen perhesählyyn/-jalkapalloon. Olen mukana kotipaikkakuntani toiminnassa mukana, vaikka asunkin nykyään opiskelujeni takia Kuopiossa, kuulumalla Jäppilän Urheilijoiden johtokuntaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansaa, joissa urheilu herättää yllättävän paljon tunnetta. Toivottavasti kirjoitukseni eivät pahoita kenenkään mieltä, vaan herättävät tervettä keskustelua. Samaa mieltä kanssani ei tarvitse olla, Suomessa on kuitenkin vapaus omille mielipiteille. Kiitos ja anteeksi jo etukäteen.