Urheilun seuraaminen Kuopiossa

Kuopio on Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki, joten urheilutarjontaa kaupungissa ja sen lähialueilla riittää. Täältä löytyy varmasti tapahtumia, jotka kiinnostavat ihmisiä. Silti harvoin löydän itseni kentän tai salin reunalta peliä seuraamassa. Se johtuu täysin siitä, ettei ole ketään, jonka kanssa olisin urheilua seuraamassa. KalPan peleihin löytyy aina joku silloin tällöin, ja käymme perheeni kanssa katsomassa matsin tai kaksi kaudessa. Kävisin mielelläni katsomassa enemmänkin pelejä, niin KuPS:n, Pallokissojen, Leka Volleyn, SB Welhojen sekä muidenkin. Puijon kisoissa olen käynyt monestikin, sinne löydän kyllä seuraa. Pointtini siis on, ettei urheilua ole kiva seurata yksin. Muutettuani omilleni olen huomannut urheilua katsoessani kommentoivani samalla tavalla kuin ennenkin, mutta tällä hetkellä kukaan ei ole kuuntelemassa sitä (voi naapurit ihmetellä, kuten Unkarin GP:n lähdön aikaan lähti tästä likasta vähän ääntä, tai lentopallon Maailmanliigan otteluiden ratkaisuhetkillä, ihan vaan esimerkiksi).

Urheilua on helppo seurata netistä ja telkkarista. Kuitenkaan kaikkea ei sieltä näe, eikä pääse sisälle siihen tunnelmaan (mistä taisin edellisessäkin tekstissä mainita). Opiskelijat otetaan yleisesti hyvin huomioon lippujen hinnoissa. Vaikeinta on kuitenkin saada joku mukaan katsomaan, kun sen voisi katsoa myös kotona sohvan pohjalta. Yksin ei ole kiva mennä katsomaan. Olen pari kertaa ollutkin yksin, mutta siinä ei ole silloin ketään, jolle valittaa tuomarin tuomioista tai menosta kentällä (miksi se noin teki, olis syöttäny!). Ei yksin käymisessä ole mitään vikaa, silloin saa istua/seisoa itsekseen ja keskittyä tapahtumiin kaverin sijaan. Mutta ihmisetkin ovat laumaeläimiä, mistä johtuen olisi kivempaa käydä peleissä jonkun kanssa kuin yksin. Toisaalta yksin lähtemistä voisi pitää mahdollisuutena löytää uusia tuttavuuksia, joiden kanssa sitten voisi käydä pelejä katsomassa.

Olen asettanut itselleni pienen tavoitteen, että kävisin katsomassa enemmän kotikaupungin urheilutapahtumia paikan päällä, enkä jäisi istumaan iltaa koneen eteen. Ei ehkä ihan joka ilta (onhan sitä oltava muutakin elämää), mutta silloin tällöin. Kuopiossa on kuitenkin niin paljon nähtävää ja koettavaa myös urheilun saralla. Aion kuitenkin edelleen katsoa urheilua myös kotona (valitettavasti formuloita ei ajeta Suomessa, vielä), sillä miten muuten löytäisin jotain kirjoittamisen aihetta?