Kippis sanoi ministeri

glasses-919071_1920

Politiikka ja talous ovat jännä yhdistelmä. Rahaa ei ole, mutta sitä kuitenkin on. Samaan aikaan kun maatiloilta katkaistaan sähköjä maksamattomien laskujen takia, maan kerma kestitsee paria kymmentä valittua lähes 4 000 euron summalla. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) ei tosin ole ainut, jonka edustustarjoilujen lasku on päätynyt julkisuuteen. Myös muun muassa valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) edustusmenot ovat tulleet kansan tietoisuuteen.

Tänä aikana, kun hyvinvointiyhteiskunnan nurkkia joudutaan sieltä täältä nakertamaan, ei näytä hyvältä, että valtakunnan päättäjät käyttävät rahaa kuin mitään taantumaa ei olisikaan. Tilannetta pahentaa vielä se, että kohun keskipisteessä oleva Grahn-Laasonen ei omien sanojensa mukaan edes tiennyt järjestämänsä tilaisuuden kustannuksista. Luottamus poliitikkoihin sai kolauksen. Ja poliitikot tarvitsevat kansan luottamuksen toimiakseen viroissaan.

Kaikkia ei voi miellyttää milloinkaan, se on totta. On silti hyvä, jos soraääniä on mahdollisimman vähän. Toiminnallaan niin Grahn-Laasonen kuin Orpokin ovat kasvattaneet arvostelijoiden joukkoaan. Herää kysymys, eikö säästäminen koskekaan kaikkia kansalaisia? Jos yhdestä paikasta säästetään ja toiseen paikkaan käytetään, eikö se ole vähän yhtä tyhjän kanssa -toimintaa? Ja sitten taas toisaalta, millaisen kuvan tällaiset juomapitoiset edustustilaisuudet antavat kansalaisille – ja mahdollisesti myös naapurimaiden kansalaisille – suomalaisten poliitikkojen toiminnasta.

Kuva: Pixabay / Unsplash

Kommentit

 • Tuula Kyyrönen

  Kiitos Maiju!

  Onneksi Suomessa on lehdistönvapaus. Monet asiat korjaantuvat, kun asia tulee julkisuuteen, vaikka pakon edessä. Poliitikkojen on varmistettava työpaikkansa.

  Vaikka kyse on pienestä rahamäärästä koko sopassa, kyse on periaatteesta ja tasavertaisuudesta, kuten kirjoitit.

  • Huru-ukko

   Mikä lehdistön vapaus? Missä se näkyy? Kierrätetään uutisia ja juttuja asioita sen enempää pohtimatta ja asioiden oikeellisuutta pohtimatta.
   Joku tämmöinen, sinänsä tärkeä ”uutinen” saa palstatilaa, mutta samalla piilotetaan ja unohdetaan paljon tärkeämpiä ja suurempia asioita. Joita saa lukea ns. vaihtoehtomedioista, jotka säännön mukaan tuomitaan populistisiksi.

 • Maiju Korhonen

  Muun muassa toimittajien – ja nykyään myös bloggaajien – ikuisuuskysymys: Maalatako pienellä pensselillä kapeaa viivaa siististi omaan seinään vaiko ottaako käyttöön kunnon tela ja maalata vähän toisenkin seinää huolimatta siitä, tykkääkö kaveri väristäni vai ei, tai siitä, johtaako lopputulos haluttuun suuntaan.

Kommentointi on suljettu.