Pokémonin pieksut sentään

pokemon-go-1569794_1920

Pokémon Go -peli ei ole voinut jäädä huomaamatta keneltäkään. Siitä on juttua suunnilleen kaikkialla ja niin on pelaajiakin. Sitä on kehuttu paitsi pelinä, niin myös loistavana liikuttajana. Vannoutunut sohvaperuna kävelemässä kilometritolkulla pitkin puistoja ja tienpientareita on suorastaan ilahduttava näky. Ai meitä lenkkeilijöitähän on näin paljon! Turussa on menty astetta pidemmälle ja yhdistetty siivous Pokémonien bongaukseen. Hyvä hyvä! Näyttäähän se kieltämättä vähän hassulta, kun pelaaja kävelee ensin puhelin kourassa pitkin katua, sitten pysähtyy ja alkaa pyöriä ympäri sihdatessaan Pokémonia näkymään kännykkänsä näytöstä. Pelaamattomalle tientallaajalle tämä tarjoaa kuitenkin ilmaista viihdettä ja pikku piristyksen hikilenkin lomaan.

Vähän liiankin tujakan piristyksen, jos pelaajalla on kulkuneuvo apunaan ja peli kiinnostaa enemmän kuin ympäristö.

Nimittäin aika paljon näitä öttiäisiä metsästetään valitettavasti myös ajoneuvojen avulla, kuten vaikkapa pyörällä ja henkilöautolla. Onhan pyöräilykin toki ulkoilua, että siinä mielessä pelin liikuttavuus toteutuu edelleen, mutta henkilöauton käytössä en näe järkeä. On vain ajan kysymys, milloin kuljettaja tekee äkkipysähdyksen moottoritielle ja aiheuttaa ketjukolarin. Pyörällä näitä havereita on jo sattunut. Saisikohan autoihin (ja pyöriin) Poké-lukot? Toisaalta sitten pitäisi asentaa ajolukot myös muille autoilua mahdollisesti häiritseville tekijöille, kuten hyttysille, puhelimille ja vänkärinpenkillä naputtaville apukuskeille.

(Muun muassa Pokémoniin liittyviä ajatuksiani voi käydä lukemassa lisää blogini edellisestä kodista osoitteesta https://mylittlecolumnblog.wordpress.com/2016/07/25/lisattya-todellisuutta-politiikkaan/)

Kuva: Pixabay / Tumisu

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Että vielä tuokin hulluus, tuo Pokemini piti keksiä. Mihin myö oikein männään?

    • Maiju Korhonen

      Veikkaan, että todellisuutena pitämämme todellisuus tulee sekoittumaan yhä enemmän virtuaalitodellisuuden kanssa. Samalla sitten taas lisääntynee myös vanhanaikaisen, perinteisen elämän ihannointi vastareaktiona virtuaalimaailmalle.

Kommentointi on suljettu.