Askarteluja

Tykkeen värkätä kaikenlaista käsilläni. Viime aikoina oon virkanna ja neulona samoja tuttuja juttuja ja arvelin, jotta voishan sitä tehä jottai muutahii uutta kottiisa.

Piäsiäisenä tuunasin vanahan oksakranssin tipuilla ja höyhenillä ja siitäpä ätkähtikii piähän, jotta voisin tehä uuven kranssin muutama vuos sitten tehyn lankakeräkranssin tilalle uluko-ovveen. Ja eikun tuumasta toimeen. Kuapissa on muovikassillinen kahvipussia, kun sain niitä siskolta yhtä kukkajuttua varten. Se rojekti on vielähii alottamista vailla valamis, ohje on hukkuna taivaan tuuliin ja arvelin, jotta voiskoon niistä tehä jonniilaisen kranssin. Netistä löyty piäasiassa ohjeita kassia ja koria varten, vuan viimein löyty kranssihii. Ohjeet näyttivät meleko joulusilta ja kimaltavilta, joten en ihan innostuna. No, netissähän sujahtaa heleposti sivulta toiselle ja löysin sieltä sitte suodatinpussiohjeen. Joku näppärä oli tehnä niistä kukkasia ja tekassu niistä kranssin.

Näytti nätiltä, kokkeilenpa tuota, arvelin. Mulla jäi lankakeräkranssista yks ylimiäränen styroksirengas, joka on tosin kiepitetty langalla, vuan se käypi. Jotta eikun kaupalle ostamaan valakosia suodatinpussia ja kuumaliimapistooli. Netissä oli erlaisia ohjeita, vuan kokkeilin semmosta, jossa laitettiin neljä pussia piälekkäin, piirrettiin siihen minun tappauksessa monivitamiinipurkin pohjalla kaks ympyröö, laitettiin ne nitojalla keskeltä kiini toisiisa ja sittä leikattiin irti. Sitten vuan rytistelemään. Ohjeessa ei oltu sanottu mitenkä se onnistuu parraiten, vuan hoksasin meleko noppeesti, jotta ruusuja ei tällä konstilla oikein sua aikaan, vuan jonnisortin neilikan näkösiä suapi, kun nipistellöö yhen renkulan kerrallaan pienillä rypyillä. Rupes tulemaan kukkasia.

kukkaset

Ostin sen kuumailimapistoolin ja totesin, jotta eipä ois kannattana siästee. Liima ei sula millään. Suunnilleen kymmenen minuutin välein tulloo yks ilotippa tuupin piästä ja se on niin pien, jotta sillä justiisa suap suhrattua pikkirillin  vajjoon puolikkaan kynnen kokosen aluveen toisesta pinnasta, vuan kun pitäs suaha sitä liimoo kumpaannii pintaan. Siinä sitä tuas oltiin sen nuukuuven kansa. Kävin sittä netissä tutkimassa ja siellä oli muutamat tehnä ihan onnistuneita ostoksia halavallakii, mulle vuan näytti sattuneen muanantaikappale.

Liimasin sittä tavan liimalla kukat paikolleen, eikä siinä muuta ongelmoo ollukkaa, kun se, että kukkia piti piellä vähä aikoo paikollaan, jotta tarttuuvat. Kranssista tulikii yllättävän nätti lattialla

Innostuin kukkatouhuista niin paljo, jotta kävin ostamassa riisipaperivarjostimen ja väkersin vielä samalla innolla sennii.

lamppu