Himottaako rakkaus

Tosasia on, jotta iän myötä sekä kysyntä että tarjonta rakkausmarkkinoilla ruppee vähenemmään ja tämmösten mummoikästen markkina-arvo suattaa jopa romahtoo. Jossai näin muistooksen amerikkalaisen tutkimuksen, jossa oli selevinnä, jotta melekein kaikki miehet toivos omasta iästään riippumata parikymppistä puolisoo. Miehinen ajattelu parisuheasioissa ois sen mukkaan meleko ulukonäkökeskeistä, vuan naisille kelepois tutkimuksen mukkaan enempi omanikänennii.

No, olpa niin tai näin, niin lehessä oli tänä uamuna juttu siitä mikä vaikuttaa ylpiätään romanttisen rakkauven syntymisseen. Siinä joku tekniikan tohtori sannoo, jotta tytön suattas suaha lämpenemmään, vaikkei ite muuten oiskaa mieleinen. Haju kuulemma vaikuttaa siihen miten miellyttävänä toisen tuntoo. Se kyllä pittäää tismalleen paikkasa, kaljottelu ja valakosipulipitonen eväs ei tie romanttisesta hönkäilystä kovin vetovoimasta.

Vuan selevissii, jotta nämä rakkaushajut onnii vähä eri asia. Jos lähiettäisyyvelle tulloo ommoo puolustusjärjestelmöö täyventävä immeinen, tuntuu ihan selekee veto ja isköö kiinnostus tutustua paremmin. Eikös puolustusjärjestelmä tarkota vastustuskykyvä eli sittenhän se tarkottaa, jotta sopivan hajunen kaveri vähentäs sairasteluva. Hipheihurraa, nyt kaikki kylille ennaltaehkäsijöitä nuuhkimmaan.

Vuan eipä kannata riehaantua, kun ei se pelekästä hajusta ookkaa kiini, kosketuksellahii on merkitystä. Oksitosiini-hormoonia ruppee erittymään kosketuksessa enempi ja se tuas lissee luottamuksen syntymistä. Ja sitähii tarvitaan rakkauvessa. Tutkimuksessa sitä oli selevitetty niin, että oli kysytty tietä ja sittä puhelinnumeroo. Sen oli suana helpommin, kun oli koskettana kyssyissään toisen käsvartta. Meleko heleposti suattaa tulla kyllä toisenlanennii reaktio, jotta mänetkös siitä, mitäs tulet mokoma siihen hipelöimään. Vuan eipä se kosketuskaa takkuuvarmasti avita, kun kässiin lämpökii vaikuttaa: kylymillä käsillä nykiminen tietennii vähentää kiinnostusta.

Sittä pistäävät parriutumisen vielähii hankalammaks. Ensmäisellä tappoomisella kun ei suata piästä vielä nuuhkimaettäisyyvelle eikä varsinkaa nykimään. Ensvaikutelmasta suurempi osa onnii kehonkieleen liittyvöö ja melekein 40 rosenttia koostuu puhheen sävystä ja vuan seihtemen rosenttia sisällöstä. Ilimanko voipi hurahtoo kaikenmualiman muna-aivoihin, kun alakuun iänessä suattaa ollahii lempeitä ja hempeitä sävyjä eikä huumassaan kuule juur ollenkaan mittee se oikeesti huastaa ja aattelloo. Vuan auta armias, kun männöö muutama vuos, jopa ruppee sisältö seleviimään ja vaikuttammaan.

Vuan vielä onnellisseen alakuun. Oon kuullu semmosen sanonnan, jotta rakastuminen on kun lievä sykkoosi. Niihän siinä joskus toellisuuventaju hämärtyy tahi jopa hävijää, kun männään onnen huumassa ja hormonihurmassa. Lehessä sanottiin, jotta rakastuminen lissee aivoin välittäjäaineen pitosuutta ja ihan ensmäisenä ruilahettaan himovaiheeseen, hormonit hyristää ja mualima muuttuu ihanaks paikaks. Jos siitä selelvijää, niin seuroovaks vasta tulloo romanttinen rakkaus tai viehätys ja parin vuon piästä se muuttuu kiintymykseks. Siinä vaiheessa välittäjäainepitosuuvet ruppee laskemaan ja suattaa ruveta tympimään koko tyyppi, jotta tulkoon kuitennii tehtyvä vikatikki… jos ei tiijä, jotta aivokemijoohan se oli alunperinnii.

Talavi on tulossa ja oishan se mukava, jos välttäs jokatalaviset lunssat, vuan kehtuuttaa lähtee miestenhaistelureissuille. Ei tiijä jos sattuukii ottamaan hätäpäissään viärähajusen ja mulla on melekein aina kylymät sormettii onnistumisen mahollisuuksia heikentämässä. Ja vetokii tuntuun tämmösellä vaihelaatikkoikäsellä mummolla piäasiassa ikkunan lähellä ja melekein eniten himottaa suklaa tahi muut herkut ja jaksasko sitä ennee esitellä parempia puolijaan romanttisilla kynttiläillallisilla vai ruppeisko tuo hämärässä haukotuttammaan, viinit närästämmään ja kukkapuskat aivastuttammaan.

Pittää sannoo, jotta meleko monimutkaselta ja hankalaltaa tuntuu tuo puolustusjärjestelmee täyventävän löytäminen, vuan jos tutkisivat lissee ja keksisivät miten piäsis jollai konstilla suoraan luottamuksellisseen ja rauhallisseen kiintymysvaiheeseen, niin suattashan sitä sitte vaikka hetken harkita.

 

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kyllähän se aikasa varmaankin kuumottaa. Joissain yhteyksissä rakkauden sanotaan olevan jopa tahdon asia. Siten himon ja rakkauven välillä olisi pieni eri ero. Ensin mainittua voi olla vaikeampi pistee syrjään, vaikka tahtoisikin. Lievä ”sykkoosi” suattaa aiheuttoo lievää luottamuspulaa, mutta eiköhän siitäkin huastelemalla selviä.

Kommentointi on suljettu.