Kesämökit lepakoille

En ollu uskoo silimiän uamun lehtee lukkiissan. Näinä aikona tehhään monenlaista heikennystä immeisten elämään ja toimeentulloon, vuan Kuopio se männä porskuttaa ihan omassa sarjassaan toiseen suuntaan. Oovat nimittäin tarjoomassa Savilahen lepakoille kahenlaista päiväkotimallia. En oikein ymmärrä sitä minkä tähen ruvetaan tuolla lailla suosimmaan jottai ryhmee. Ja sitäkää en tiennä, jotta Savilahessa ois lepakkoin keskittymä.

Oon luullu, jotta lepakot kokkootuu porukalla jossai keskustan liepeillä, vuan nytpä selevis, jotta kokkootumispaikkana onnii ollu asevarikon varastorakennukset. Lehessä oli kuva lepakkomökkiin pienoismalliloista, joita laitetaan koemielessä mehtään kuusten kuppeisiin.

Mulla ei oo sinäsä mittää lepakkoja vastaan, semmoseks synnytään, se on ihan luonnollista ja onpa minuvahii semmoseks luultu ja nimiteltyhii. Jonniisortin veministi kyllä oon, vuan kannatan myös oikeuvenmukasuutta ja tässä hommassa siitä ei oo jäläkeekää.

Ei oo reilua tarjota joillehii kesäasuntoja, kun toiset joutuu hommoomaan ne ihan ite, eikä kaikilla riitä siihen rahat. Tekköövät lepakoille kahenlaisia asumuksia: puutaloja ja petoni-sahanpurumassasta tehtyjä. Kehtoovat kehuva jäläkimmäisten olovan vielä modernia disainia. Tullookoon nuihin vielä taulutelevisiot sun muut rakkineet lepakkoin viihykkeeks. Tarkotuksena on selevittee onko toinen mökkimalli suositumpi kun toinen ja varmaan sittä tekköövät niitä suositumpia lissee. Eipä kysellä muilta mikä kelepois, vanahuksettii joutuu mikä minnehii ja jotkut joutuu asumaan homeasunnoissahii. Ja kaiken piälle koko tämä lepakkoin kesäpaikkahomma totteutettaan ihan iliman mittää vastiketta veronmaksajiin rahoilla, en hyväksy sitä.

Jutussa luki jotta lepakot päivehtii mökkilöissä eli viettäävät kesäpäiväsä niissä. Mitenkäs sitte, jos lepakko onnii työssä. Pittääkö jiähä pois ja kaupunkiko maksaa palakan siltä aijalta vai onko tarkotus käyttee kesälomasa siihen. Kerreevät kuulema kokemuksija siitä, mitenkä lepakot ottaa mökit käyttöösä. Mitä lie vielä sen kokemusten kerreemisen jäläkeen tulossa.

No, mökit on jo paikallaan kesäasujia oottamassa, vuan lehtijutun perusteella jäi monet asijat epäseleviks. Onko aateltu mitenkä tiijotettaan. Männöökö kaupungin herrat esittelemään aluvetta setan pilleisiin. Tullooko tungosta ja häiriöö Savilahteen, kun tutustujia ja muitahii uteliaita ruppee lamppoomaan kahtelemassa aluvetta. Varmasti ruppee tulemaan apajille valelepakkojakkii, ja misteepä erottaa kaupungin herrat oikeen viärästä. Ja mistään mökit sittä kesäks varataan, onko sitäkää aateltu. En tykkee tästä suunnitelmasta. Vuan sitä vasta ihmettelen, kun lehessä luki, jotta meinoovat ens kesänä tehä lepakkokannan kokonaisinvestoinnin. Mihinkähän sitähii tietoo tarvitaan, se kun ei kuulu kellekkää minkälainen kukahii on.

Lehessä oli, jotta lepakkoja on monta lajia. Oon kuullu vuan tavallisen lepakon lisäks nimityksen rekkalepakko. Vuan lehessä mainittiin, jotta asukkaiks tulloo toinnäkösesti pohjanlepakoita, isoviiksisieppoja ja viiksisieppoja. Eli muuttoporukoita ja vanahempoo väkkee ainahii. Vuan eniten kuuluu näillä seuvuin olovan vesisiippoja ja korvayökköjä, jotta pitäskö tasapuolisuuven nimissä laittoo jonniilaiset kiintiöt, jotta ei ulukopaikkakuntalaiset vie kaikkia mökkiä.

Minun mielestä myö heteromummot jouvutaan epätasa-arvoseen asemaan tässä mökkihommassa. Yks ryhmä on nyt otettu kaapunnin erityssuojeluun, vaikka onhan tuo toisaalta aikahii hyväksyä vähemmistöjä, vuan se on toinen asia. Pientulosia mökittömiä mummojahii on pilivin pimmein. Kyllä jiän nyt oottamaan piätöstä siitä, jotta kaupunki lunastaa Päivärannan siirtolapuutarhan mökit mummoin käyttöön ja voipi sinne muutaman ukinnii ottoo, jos sattuu tarvihtemmaan lihasvoimoo tahi käskassaroo jossai raskaammassa hommassa.

Ei oo reilua tämmönen toiminta, ei. Ja jos ei ruppee tulemaan uusia piätöksiä asijan tiimoilta, niin kevväällä pietään mummoin mielenosotus torilla helemat hulumuten ja ens kunnallisvaaleissa iänestettään ihan muita kun tämän asian piättäneitä. Ettäs tiijättä ja siitä suatta sennii mummonvihhoojat.

Kirjotus julukastaan poikkeuksellisesti nimimerkillä: yks mummo kaikkiin puolesta.

Kommentit

  • Jampe

    Tämä oli kyllä hyvä! Kiitos päivän piristyksestä Tuula :)

    • Tuula Ärväs

      Mukava kuulla tai siis lukea, kiitos kommentista.

Kommentointi on suljettu.