Mummojuttuja

Mummon kultaset skypettivät pari viikkoo sitten ja yhtenä asiana oli visiitti mummon luo. Sovittiin, että isompi kultainen yökyläilee ensin ja pienempi myöhemmin. Kävin hakemassa neitin Tampereen seutuvilta, joten autossa istuttiin jokunen tunti ja melekein eskarilaiselle se tuntuu tosi pitkälle.

Tosin matkalla pysähyttiin parikii kertoo. Pitihän ne puhuvat papukaijat käyvä kahtomassa männen tullen ja syömässäkii piti käyvä. Ajomatkoja viihyttämään kultanen halus mummon puhelimen, sitä räplätessä aika ois kuluna meleko mukavasti. Nykymualimassa pienettii lapset ossoo ja haluaa käyttee kaikenlaisia tietotekniikkavempeleitä. Eikä siinä mittää, asiallinen käyttö lie soveliasta. No, juutuubista löytyvee Hevisaurusta oli hauska kuunnella jonkun matkoo. Sittä sieltä rupes löytymään paljo muutakii, jossai vaiheessa neiti alako laulamaan sata salamaa, aah ja koko mualima räjähtää. Enskosketus Antti Tuiskuun vallotti hetkessä ja minäkii innostuin niin, jotta laulettiin sitä sitte porukallakkii.

Netistä löytyy paljo semmosta, joka ei sovi lapsille enkä pystyny ajjaissani kontrolloimaan minnekkä kaikkialle neiti sujahteloo ja niinpä käytiin ostamassa Jyväskylän rismasta kaheksan cd:n boksi Rölliä. Ois tietennii vähä vähempikii riittänä, vuan eipä ollu. Ja loppuin lopuks oli hyvä, että oli monta kuunneltavoo, kun siitä lähtiin kaikki automatkat, aika monta sillä reissulla, kuunneltiin hirmuista Rölliä. Illalla nukkumaanmännessäkkii soi tilipitappi tippitappi tilipitappi tippitappi.

Olihan meillä paljo muutakii puuhoo kun Röllin kuuntelu. Neiti oli innokas kukkiin kastelija, parvekekukat ja sisäkukattii sai iliman pyytämistä vettä joka päivä. Isomummolassa käyvessä neiti piipahti pihalle, kävi kastelemassa kukat ja isoukin kansa tomaatintaimettii. Isomummo anto innokkaalle apulaisella rahapalakan ja niinpä meillä oli kottiin palattua eessä palakkaneuvottelut minun kukkiin kastelusta. Eikä ollu lomarahhoin leikkauksesta tahi työaijan lisseemisestä puhettakkaa. Otettiin käyttöön paikallinen sopiminen ja työnantajan ominaisuuvessa sain neuvoteltua palakan kokonaistyöaijan mukkaan.

Torillakii käytiin pensasmustikoita ostamassa ja kirjakaupassa hakemassa viemisiä pikkusiskolle. Bussikyyti keskustaan oli ehoton toive ja toinen oli astioitten käsin tiskoominen. Mukavaan yhessäolloon riittää meleko pitkälle ihan arkiset askareet.

Kolomen yön jäläkeen paluumatka mäni tietennii vielä Röllin merkeissä ja boksi jäi sittä poijanperheen iloks. Kottiin ajellessan köröttelin pitkään ihan hiljasuuvessa ja loppumatkalla kuuntelin yle puhetta politiikan tapahtumista.

Vuan lievästä Rölliyliannostuksesta huolimata on kultasten vierailu ihan parasta. Yksinään kotona öhöttämisen vaihtaa millon vuan pikkuneitiin seuraan. Mualima näyttää niin erilaiselta matalammalta katottuna pienen immeisen välittömiin ja ihmetteleviin silimiin kautta.

Toissapäivänä olin sittä torilla kahtomassa tanssiloita ja tapasin siellä sattumalta ystäväin. Puhheenaiheena oli tietennii lapsenlapset. Ystävä kerto tyttärestään, joka on lopettelemassa imetystä, kun lapsi on jo yli kahen vuon. Sehän ei tietenkää oo mieleistä pikkuneitille. Niinpä olivat kokkeilleet vaihtokauppoo tissimaijosta irti piäsemiseks. Olivat kysynä mihinkä tissin vois vaihtoo ja vastaus oli ollu, jotta älypuhelimmeen. Että silleen :)