Perhepoppoon tomaattikisa

Meillä on lähisuvun kesken käytössä kännyköissä vatsappi, jossa jokkainen voipi viestitellä mittee millonnii sattuu mieleen tulemaan. Siinä pyssyy mukavasti selevillä suvun koiranostoista, reissuista, neljännen poloven touhuista sun muista mukavista tappauksista. Toissapäivänä sinne oli ilimaatuna mielenkiintoo herättävä kuva. Siskonpoika oli rakentana kasvihuoneen ja huasto siinä sivussa mummon peenpuhuntakissaan tomaattiloille.

Mummo eli minun äiti on kait jo vuoskymmeniä kasvattanna kevväisin taimia kessee ootellessa. Samettiruusut oli vuosia omista siemenistä kasvatettuja ja tomaatintaimia hiän kasvattaa tänähii vuonna, niinpä nuorempi polovi näytti yrittävän pistee kokemuksen kilipailemaan innokkuuven kansa.

Mummolla ei oo kännykässään vatsappimahollisuutta, joten on siinä asijassa muihin kännyköihin varassa. Vuan mummolassa käypi ussein väkkee, jotka voipi pittee mummon ja ukin aijantasalla kuvviin ja tekstiin suhteen. Ja nyttii olivat siskon kansa katelleet kuulumisia ja mummo oli piässy ihan verekseltään ottamaan huastetta vastaan ja tietenniippä myös osallistummaan kilipailuihin. Joukonjatkoks ilimaatu kuva taimista ja mummosta peukuttamassa voittosa puolesta.

Siskontyttöhii oli sittä lähtenä mukkaan leikkiin ja laittana kuvan omasta pienemmästä kasvihuoneestaan ja vielä pienemmistä taimistaan, jotta eikun vuan hiännii mukkaan kilipailuun. Julisti siinä samalla peenpuhumisen alakanneeks. Seurailin huvittuneena, jotta minkäänlaisiin luajuuksiin tuo kisa vielä päivän myötä kehkeytyy, ennen kuin älysin, jotta ei kait tuo osallistuminen lie kiellettyä niin sanotulta välipoloveltakaan eli minulta.

Itellänhän on kokemusta tomaatinkasvattamisesta jo vuosiin aijalta. Tosin ne vuot on nyt muutaman vuon takana, mutta kuitennii. Mulla ei ikkään oo ollu omassa pihassa kasvimuata, vuan suapihan niitä tomaattia kasvatettua sankossa tai säkissä rivitalon pihassa tai parvekkeellahii. Ja ite kasvattamat maistuu sittä niin makkeelle… ei sua kaupasta niin hyviä, ei. On kyllä tunnustettava, jotta äitin ja isän kasvattamat tomaatit on ainai maistuna kaikkein parraimmille.

Olin silti arvellu kokkeilla tulevana kesänä tomaatin kasvatusta sankossa omalla parvekkeella, vaikka sille paistaahii aurinko vuan uamusta tahi illasta. Vuan nyt piti unneuttoo sankko, kun homma näytti mänövän ihan kilipavarusteluks, jotta eikun kiireellä nettiin tutkimmaan, jotta mistee sais halavalla parvekkeelle sopivan kasvihuoneen, kun siellähän se tomaatti kait kaikkein parraiten kasvaa.

Kahellakympillä näytti suavan semmosen pienoiskasvihuoneen, joka soppii parvekkeelle ja varmaan ajjaa asijasa. Eiku rattiin ja pikasesti kaupalle kahtommaan, kun kerkesin vielä ennen kuutta ja siellähän niitä oli vielä vaikka kuin monta jälellä. Eikun rahat tiskiin, loota kyytiin ja samantien kottiin pystyttämään. Sittä piti katella parveketta piä kallellaan ja etusormi leuvan kuppessa, jotta mihinkäs tuo kannattas sijottoo ja missee se sais parraiten aurinkoo ja mitenkä ois esteettisesti kaikki fensuit kohillaan eli sopis vielä hyvin istua rohotaamaan pöyvän iäreen.

Sittä vuan kännykkä essiin ja ottamaan kuva vatsappiin ja ilimottaatummaan mukkaan peenpuhumiskissaan. Taimiahan mulla ei tietenkää oo, vuan ostotaimiin varassa näky olovan siskonpoikakii. Ja nytkun oikein tarkkaan muistelen, niin äiti tais luvata mullehii muutaman taimen. Vuan en tiijä riittääkö sieltä, kun tämä näytästää nyt mänövän niin isolleen tämä homma.

Uamulla kun heräsin, piti heti silimät auki suatua tarkastoo, jotta onko kukkaa kommentoina osallistumistan. Vuan ei näkynä pihhaastakkaa ja se ehke tarkottaa, jotta oon mukana kisassa. Suattaapa hyvinnii käyvä niinnii, kuhan muutama päivä kuulostellaan, jotta muutama muuhii suvun jäsen ilimottautuu vielä, jos vanahat merkit paikkasa pittää. Veikkoisin, jotta yks innokkaimmista kilipailuhenkisistä suattas kasvattoo parvekkeettomana ikkunalauvallaannii, vuan taitaa olla mänössä koko kesän. Ja toivonnii vielä enempi osallistujia, mitä enempi sen mukavampoo. Luulen, jotta kännykkäkauppiaattii hyötyy tästä kisasta, kun osa suvusta joutuu uusimaan kännykkäsä, jotta piäsöövät mukkaan ryhmään.

Vuan nyt pittää ruveta tutkimaan, jotta mittee lajiketta sitä kannattas laittoo kasvammaan, kahtelemmaan kasvatusvinkkilöitä ja selevitelemmään millonka taimet kannattas käyvä ostamassa. Sittä vuan ootellaan aurinkoista kessee ja kututaan paljo kaveriloita parvekkeelle istuksimmaan, jotta ei tarvihe ihan itekseen puhua peetä tomaattiin kasvun eistämiseks.

Kommentit

  • No se suvun kilipailunhalusin

    Nonni. Nyt se on pakko varmaan testata uusi tuote, matkatomaatti. Sankkoon vaan siemenet ja siinähän ne reissussa kulkee mukana. Ei vaan, taidan jättää tän homman nyt teille, että saatte tekin joskus kokemusta siitä niin hyvältä tuntuvasta voittamisesta ;)

Kommentointi on suljettu.