Sukuvika

Oon muutaman viimesen vuon aijan toimina Ilkan (nimi ei vieläkää muutettu) jonniisortin kulttuurikiännyttäjänä. Teatterissakäynnit oli jiänä hällä aiemmin vähemmälle, osin tosin töihinnii takia. Ilkka ite muistel, jotta ensmäinen teatterireissu tehtiin hänen ehotuksestaan ja suattaahan se olla niinnii. Voin kuvitella sen aatelleen, jotta ihan mukavahan tuota (=minua) on nähä, vuan voisko jatkuvoo kalakatusta vähentee, jos tavattas vaikka teatterissa.

No nyt on käyty parin kolomen vuon verran teatterissa kesät talavet. Ilkka on kova Kupsin ja Kalpan kannattaja ja molemmilla oli pelit perjantaina. Vuan myöpä oltiinnii kahtomassa Sukuvikkoo. Vois ehke ihteesä sen enempi kehumata sannoo, jotta kulttuurikiännytys on onnistuna ootettua paremmin.

Mitenkä sittä miehestä suahaan nuinnii innokas teatterissakävijä on mulle itellennii vähä mysteeri. Monet parisuhteessa olovat tuttavat oovat tunnustana muutoksen vaikeutta, vuan ehkä tämmönen pitkäjänteinen neljännesvuossaan kestänä hervottomalle huumorille, toista ainahii joskus ies hetken verran arvostavalle vinoilulle ja hyväntahtoselle kettuilulle perustuva ystävyyssuhe helepottaa immeisen eli miehen muuttumista. Ja onhan se niinnii, jotta innostus lissii kun huomoo, jotta tämähän onnii mukavoo.

Vinkiks voin kuitennii sannoo, jotta kannattaa katella koko lähiseutukunnan tarjontoo ja antoo miehen melekein aina piättee minnekkä männään. Sillä piäsöö jo pitkälle. Ja se on mainittava perjantaista ja Ilkasta, jotta kännykkee hän ei raplanna esityksen aikana kertookaa pelitilannetta seuratakseen. Tosin se oli minun laukussa, ei varalta, vuan ihan ite pyys sen sinne laittamaan. Eikä se ois käsissä pysynäkkää. Minkätähen, se seleviää kohta.

Kun esitys alako, ensmäiset ajatukset oli, jotta onpa ylinäyttelemistä. Sittä muistin, jotta tämähän onnii farssi. Vikipedia sannoo, jotta farssi on komedia, jonka viihyttävvyys perustuu viärinkäsityksiin, yhteensattumiin, apsurdiin tilanteissiin, verbaaliin huumoriin ja noppeeseen, loppua kohti kiihtyvvään juoneen. Ne piättyy ylleesä onnellisesti ja niihin tarkotus on suaha ylleisö naurammaan ja hymmyilemmään.

Näytelmän tapahtumat sijottu Kysille, kaikille tuttuun paikkaan. Sinne oli kokkootuna kansainvälinen liäkekonferenssi, jossa liäkäri Martikaisen piti pittee luento ja sammaan aikaan takahuoneessa harjoteltiin näytelmee piakkoin eessä olovaan joulujuhlaan. Vuan sittä tulihii yllätys, joka pisti systeemit sekasi. Martikainen ja muuttii sotkeutu semmoseen valeverkkoon, jotta siinä riittihii sittä setvimistä ja sotkut vuan paheni ja paheni. Tilanteet muuttu hetkessä ja sähellys oli mahotonta.

Jossai vaiheessa tais lavalla tapahtua jottai näyttelijöillekkii oottamatonta, kun porukalla petti pokka ja heitä ihteesäkkii rupes naurattammaan. Se aina ilahuttaa ja toinen erityisesti naurattava juttu on naisiks pukkeutunneet miehet. Tässä näytelmässä ei kukkaa noussu yli toisen, vuan kaikki näyttelijät onnistu tasaluatusen hienosti. Vierailijana oli isseesä ehtivänä Laurina HeikkisAntti, josta erityisesti tykkeen ja hyvin veti hiännii roolisa ammattilaisten matkassa.

Onnistunut farssi on taitolaji. Siinä kuletaan ihan reunalla, jotta männöökö vuan vähä yli vai kokonaan. Ja pittää sannoo, jotta eipä kaapunninteatterin porukka pettänä tälläkää kertoo. Ilkka sano, jotta yks parraista kahtomistaan teatteriesityksistä ( ja niitä alakaa olla jo monta). Sitä todisti sekkii, kun se meinas parriinnii otteeseen tipahtoo penkiltään. Ei kerennä lopettoo eelliselle jutulle nauramista, kun nauru herahti jo uuvelle tapahtumalle. Ja minkä omalta käkätykseltän kerkesin kahtoo, niin makkeesti nauro muuttii kahtojat.

Tämä kerta oli siitäkii erikoinen tapahtuma, jotta nyt naurettiin kumpanennii huomattavasti enempi esitykselle kun omille jutuille väliaijalla tai ennen /jäläkeen esityksen. Ja se on jo paljo. Joku oli kommentoina, jotta näytelmä ois ollu enempi kesäteatterimatskua, vuan immeisten elämässä on usseinnii puutetta naurusta ja hauskanpiosta ja sitä sai nyt ihan roppakaupalla. Kiitokset kaupungintetterin porukalle mainiosta, sananmukasesti ilotulituksesta!