Ummetusta yläosattomana

Huomasin lehtee lukkiissan, jotta Tampereelle oovat perustamassa uutta liikettä ja hakkoovat siihen kahta rohkeeta ja etennii ammattitaitosta työntekijöö. Tarjolla ois paikka yläosattomana parturina. Ulukonäkövuatimuksista eivät puhu, vuan mielellään pitäs olla nainen.

Asia rupes tietenniippä tämmöstä uteliasta mummoihmistä kiinnostammaan ja läksin nettiin tutkimusretkelle. Sen kun pystyy heleposti tekemmään kiikkutuolista käsin, ei vanahat ja vaivaset koivet kippeevy. Ja vaikka sannoovat istumisen olovan tos epäterveellistä, pittää joskus tärkeen asijan puolesta kekottoo istuillaan pitempäännii. Tuommosta tähellistä tietoo kun ei oo millonkaan liikoo. Voipi sitte työpaikan kahvihuoneessa ottoo asijantuntijan roolin topless-asijoissahii.

Vuan niinkun se tällä ikkee käypi, sutkahin ihan muihin juttuloihin. Sitä kun ruppee tekemään yhtä, niin kohta on toisessa ja kolomannessa ja niin eilleen, siihen asti kun koko huusholli on täynnä keskeneräsiä rojektia. Nyttii on hamekangas leviteltynä pöyvälle, sanomalehti kesken luvun nojatuolin käsnojalla, tyttären käynnin jäliltä patja puolessa matkassa vintille, sukanneule reuhottaa toisessa tuolissa ja voipaketti tiskipöyvällä, vuan missä lie sukat.

Sukista muistu mieleen viime viikonlopun reissu Ilosuarrokkiin. Olin veljentytön asunnolla yötä ja läksin lauantaiuamuna alueelle topakkana ja rennosti pynttäytynneenä uusissa kapriloissa. Keipastelin siellä niin kun muuttii vestarivieraat, jotta minkäslaista sakkia tiällä on, mittee ne soittaa tahi ensinnähhii, jotta kukas se missäi soittaa. Olin ollu toista tuntija kuleksimassa, kun jotennii satuin hipasemmaan polovitaivettan ja mitä ihmettä, vasemmassa lahkeessa pullotti jottai ylmiärästä. Mänin siitä muina naisina istuksimmaan nurmikolle ja vetäsin vaivihkoo mökkylän pois. Sieltä putkahti kässiin alushousut. Oli mulla yhet jalassa niinkun pittääkii, sennii tarkastin siinä pikasesti. Vuan toiset (ja omat) oli jostai tuntemattomasta syystä livahtana housuin sissään. Onneks ei sentään roikkunneet lahkeesta, lohutti velmies, kun seuroovana päivänä avvaimenvientireissulla huastoin kommelluksestan.

Tässä sen näkköö, karkas ihan muihin asijoihin. Juttuhan lähti siitä tissiparturista. Osuin sitte netissä semmoseen juttuun, jossa huastettiin yläosattomuuven olevan yhteyvessä laman kansa. Vastoovia toplessyrityksiä oli yheksänkymmentäluvun laman aikaan usseita ja jutussa kerrottiin muutahii asijoita, jotka muuttuu/lissii/vähenöö sillon. Esmerkiks muoti muuttuu kulttuuritutkijain mukkaan lamassa. Pitempi tukka ja pitemmät helemat nousoo muotiin. Sitä jäin miettimään, jotta toisaalta huonina aikoina jottai peitetään enempi ja toisaalta sitte jossain paljastellaan.

No, ummetusliäkkeihin käyttö puolestaan lissäytyy. Niin on käynä viime vuosinakii ja syyks eppäilöövät mahaoireisiin johtavoo ressiä tahi toisena ruokavalijoo, enempi halavempoo riisiä ja pastoo. Yks tuttava sano kerran pitkittynneen mahataavin jäläkeen, jotta immeinen voipi olla pienistähii asioista onnellinen, esmerkiks siitä, kun pittää pikkisen tikistee vessassa käyvessä. Jotta ei se ihan aina niin pahasta oo lievä ummetuskaa.

Vähennystä ilimenöö sittä pikkurikoksissa. Kun ei oo paljo rahhoo, juhlittaan vähempi ja se tuas vähentää näpistelyä ja se on hyvä se. Vuan laman vaikutukset näkkyy kuulemma musiikissahii. Kun ei kerta juhlita, niin turjotettaan kotona kuuntelemassa synkempöö soitantoo. Nyttii kuuluu olovan kaikilla muilla paikkakunnilla Helsinkiä lukkuunottamata masentavoo musiikkia top20-listalla. Liekkö Helsingissä sittä iloluontosempia ihmisiä vai jaksaavatko vuan siellä ies musiikkimielessä iloita meitä mualaiskaapuntilaisia enempi, en tiijä.

Vuan ei sielläkää oo läheskää kaikilla lystiä, kun kuulema ylleisen talloustilanteen takija piäkaapunnin seksikaupan volyymit on tippuna laman takia jo puoleen tavallisesta ja hinnattii on laskussa. Eipä käy tavara kaupaks niilläkkää. Jotta huonosti männöö, ihanha tässä itehhii masentuu ja sen takia ei mullakaa oo uusia vitsiä kerrottavaks. Pittää tyytyä vanahaan, joka tuli mieleen nuista piäkaapunnin kauppa-asioista. Savolaisukot olivat Amsterdamissa punasten lyhtyin kavulla ja opas kertoo, jotta kattuin varsilla näkkyy prostituoituja. Siihen yks ukoista ehätti sanommaan, jotta näkkyyhän tuolla olovan muutama huorahii seassa.

Jotta semmosta… Vuan nyt pitää lähtee torille oikomaan istumisesta kankeita koipia ja tekemään emppiiristä tutkimusta. Aiheena on laman vaikutus helemoin pittuuteen ja samalla havainnoin mahollisen ummetuksen näkymistä immeisten ilimeissä ja käytöksessä. Lähtiissä muistan kuitennii tarkastoo, jotta ei oo varapöksyjä tahi muuta ylmiärästä roilottamassa omissa helemoissa.