Vuotta vaihtaissa

Vuon vaihetta voipi viettee monella eri tavalla. Voipi esmerkiks nököttöö itekseen kotilossaan, riekkua kännissä kylillä tai männä viettämään sitä vaikka kylypylähotelliin. Sitä voipi viettee kotimaisittain tai ainahii osittain venäläistyylisesti, niinkun olivat viettäneet uutistietoin mukkaan Rauhalahessa. Siellä oli vuon vaihtumista juhlittu kahtomalla Putinin puhetta, kiinnosti tai ei.

Ite siästyin Putinin puhheilta, vuan pakkasukkoon törmäsin. Alun perin tarkotuksena oli viettee uusvuos asunnonvaltoojana Helsingissä ja käyvä totistamassa mitenkä Suomen saas vuos avataan. Vuan asunnon valtasivattii remonttimiehet ja kuivurit, joten piti viime tipassa muuttoo suunnitelmia. En halunna kuhjottoo iteksen kotona, enkä oo ikkään ollu kylypylässä iteksen, niin arvelin testata semmostahii. Kuukaus sitte kuollu hyvä ystäväin, Päivi sano nimittäin monesti, jotta se on mäntävä hännän korkeella ollessa ja sitä ohjetta oon viime vuot yrittänä parraan mukkaan nouvattoo aina kun vuan mahollista.

Majotukseen kuulu vappaa kylypylän käyttö ja illallinen, jonka jäläkeen, kymmeneltä piti alakoo tanssit, vuan siihen aikaan tanssilattialle ilimaantuhii pakkasukko. Se viihytti joulumuorin kansa paikalle tulleita nuapurmualaisia kolomen vartin verran. Tuntuvat venättä huastavan, lahjoja jakavan ja vähä tanssahtelevannii. Muori kävi sinä aikana antamassa meille suomalaisille yhet mariannekarkit mieheen, jotta suatiin suu makkeeks myökii. Nuapurin pikkuväki oli tietennii pakkasukon jutuissa mukana ja ihan mukava oli niihin illoo seurata. Tosin viereisessä pöyvässä istuva naisimmeinen kommentoi, jotta jos nuo ois suomalaisia, niin saispa sosku vinon pinon lastensuojeluilimotuksia.

Olin jo ravintollaan tullessan arvioina, jotta tämä onnii näköjään enempi kuuvenkympin ja kuoleman välillä oloviin tai pikkulapsperheihin kokkootuminen. Kun sittä illan mittaan tarkemmin kahtelin, niin totesin, jotta taisin olla ite ihan samoissa ijissä sen vanahemman sakin kansa. Sitä näyttää elävän harhassa, jossa muut näyttää muka vanahemmilta. Ite sen sijjaan on huomattavasti ikkeesä nuorempi, vaikka tarkemmin aatellen kuuskymppinen siintää vuan muutaman vuon piässä.

Aika iso osa uuven vuon hotellivieraista oli tosinnii nuapurmualaisia. Heijät oli laitettu pöytiin ommaan porukkaasa ja meikäläiset ommaasa. Tanssilattijasta oli tehty valtakunnan raja. Ihan sovussa jonotettiin ruokia ja kaikki näytti mahtuvan tanssilattiallehii kansallisuuvesta riippumata, vältyttiin kylymältä sovalta sun muilta rähinöiltä, vaikka kyllä rajan takkoo tulleet vieraat erottu hitusen riehakkaampina ja näyttävämmin pukkeutuneina.

Myö kotmuan myöhäiskeski-ikäset ollaan piäosin hillitympiä ja nuapuria loivalikkeisempiä. Tanssilattiallahii männään rokki kun rokki vähä niska jäpässä, käsvarret pitkin kylykiä ja heilutellaan vuan varovasti käsiä kyinäspiästä alaspäin. Samalla varotaan, jotta liikkeet ei näytä liika riettailta eikä takamus piäse liikoo vippasemmaan. Välillä suatetaan, jos oikein innostuttaan pilettämmään, taputtoo vähä käsiä, pikkisen rytmin perässä. Notkeemmat liikkeet alakaa sitte, jos ollaan satuttu vetäsemmään muutama ylimiäränen rinksu, joka viskoo estot nurkkaan ja nostattaa mieleen ajatuksen, jotta on ehke illan erroottisin ja taitavin tanssija. Sitä ei sitte kehtois ennee kovinkaa moni katella.

Bändin laulaja sano muutamaannii kertaan, jotta mänkeehän tytöt tanssimaan, vuan kun en oo ennee tyttö niin enpä lähtenä. Tosin jos se ois sanona, jotta mänkeepä mummot hetkuttelemaan parketille, niin enpä ois tykännä siitäkää. Ei kelepoo mikkää, ei. Soitantoo oli mukava kuunnella, tanssijalaka ei tällä kertoo vipattana niin kivakasti, jotta oisin vaivaatunna iteksen tungokseen kiemurtelemaan. Tykkeen muutennii enempi paritanssiloista, vuan melekein kaikki näytti olovan oman parisa kansa, niin eipä niitä hakijoita tai haettavia ois ollukkaa. Enkä kettää ois kuitenkaa uskaltana hakkeekkaa.

Vuan tulipahan katottua semmonennii vuon vaihe. Saihan tuolla mahasa täyteen, ruhosa uitettua väljissä vesissä, hyvät löylyt höyrysaunassa ja piäs porukassa kahtomaan ilotulitusta ja kippistämään kuohuviinillä vuotta vaihtaissa. Nyt sittä vuan miettimmään uusia seikkailuja, jos se häntä vielä tämännii vuon keikkus korkeella.