Lainit Savilahdessa

Syyskuun alussa vietettiin jälleen Lainit-tapahtumaa, kun mm. Savilahden alikulkutunnelit saivat pintaansa graffiteja. Maalaamassa olivat mm.  vuoden 2016 graffitin suomenmestari vuosimallia 2016 sekä Kulttuuriyhdistys Funk On Helsingistä, Kulttuuriyhdistys Tuff Jyväskylästä ja Katutaidekilta G-Rex Helsingistä. Paikallisia tekijöitä olivat mm. Graffitisataman voittanut Juho Ojala sekä Namos ja Urbaani All Stars. Kansainvälistä väriä tapahtumaan toivat Kuopion veden vesipumppaamo kuvittamisesta vastanneet petroskoilaiset Dickey & Sasha Sam. Tapahtuman mahdollistivat Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Kuopion vesi ja Kuopion Kaupunki.

Sää oli tapahtumaan paras mahdollinen ja se sai myös ihmiset kokoontumaan katselemaan ja kommentoimaan graffitien syntyä. Tällä kertaa yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla spraymaaleja kelmuseinään ja halukkaat pääsivät myös saunomaan Vanaja-bussiin.

Kerta toisensa jälkeen näissä tapahtumissa oppii tunnistamaan tuttuja kasvoja. Osan tekijöistä tunnistaa kädenjäljestä, vaikkei itse tekijöitä tuntisikaan. On äärettömän hienoa, että graffitit ovat saaneet lähiaikoina posiviista huomiota etenkin valtakunnallisen Upeart-tapahtuman myötä. Valmiit Lainit-tapahtuman teokset voi nähdä Savilahden alikulkutunneleissa ja skeittiparkin vieressä olevassa Kuopion veden vesipumppamon seinissä.

Vuosi sitten Lainit-tapahtumassa maalattiin Haapaniemen parkkihallin seiniä.
Mitä mieltä olette graffitien levittäytymisestä kaupunkikuvaan?

Kommentit

  • Marja

    Minusta on todella hienoa että kaupunki antaa maalata, mieluummin katselen värikästä seinää kuin harmaata betonia. Toivottavasti kaupunki antaisi ensi vuonna maalata moottoritien ja junaratojen siltojen aluset Särkiniemen ja Neulamäen moottoritieliittymien alueella. Ovat taas todella ankean näköisiksi putsattu.

    • Henna Hietainen

      Olen samaa mieltä, että värikäs betoniseinä on kivempi katsella kuin harmaa. Ja hienoa, että kaupunki ja tässä tapauksessa myös Kuopion vesi ovat antaneet tiloja/seiniä toteuttaa laillisia graffiteja. Ja joka kerta kun kuljen seinän kokoisen Kalakukkomaalauksen ohi Puistokadulla, hymyilyttää. Se on upea!

Kommentointi on suljettu.