Galleria Ars Libera

Uusi alkanut vuosi tuo tullessaan iloisia uutisia myös Kuopion kuvataidekentältä! Ars Libera, Kuopion kuvataiteilijat ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tehostaa näyttelytoimintaa ja vahvistaa kuvataiteilijoiden asemaa. Toimintaa juhlistamalla Ars Libera avaa jäsentaiteilijoilleen näyttelyvuokrattoman gallerian, jonka toiminta alkaa 1.2.2018. Galleria on uusi, nykytaiteeseen keskittyvä epäkaupallinen näyttelytila ja se sijaitsee Kuopion ydinkeskustassa, osoitteessa Suokatu 30.

Ars Liberan taiteilijoita Juuret(on) -näyttelyn avajaisissa Suonenjoella, 2017.

Galleria on merkityksellinen Kuopiolle sekä koko Suomen taidekentälle. Kuopio tarvitsee todella kipeästi tällaista taiteilijayhdistysvetoista galleriaa. Se, että näyttelytilasta ei peritä vuokraa on osoitus siitä, että tuemme ja kunnioitamme taiteilijoidemme työskentelyä. Haluamme myös antaa mahdollisuuden kokeelliselle tekemiselle. Juhlavuoden taiteilijat saavat täyden taiteellisen vapauden näyttelyiden suhteen ilman taloudellisia paineita, joita esimerkiksi korkeat galleriavuokrat saattavat aiheuttaa”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Timo Kokko.

Juhlavuoden kuraattorina toimii Veikko Halmetoja. Hän on kuvataidekriitikko, galleristi ja tämän vuoden Mäntän Kuvataideviikkojen kuraattori. Halmetoja valitsi hakemusten perusteella taiteilijat sekä suunnitteli juhlavuoden näyttelyajat. ”Jäsenten tarjoamat näyttelyideat yllättivät monipuolisuudellaan. Vuodesta tulee todella kiinnostava, ja mikä hienoa, mukana on myös yhteisöllisiä projekteja, jotka osallistavat kaupunkilaisia muutenkin kuin katsojina”, Halmetoja kertoo.

Juhlavuosi tarjoaa yli 25 näyttelyä ja se esittelee jäsentaiteilijoiden tämänhetkisestä työskentelyä. Vuoden aikana tullaan näkemään myös esityksiä, performansseja sekä live-musiikkia. Näyttelyt ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia!

Taiteen juhlavuosi alkakoon!