Graffitisatama 2017

Kesä on parhaimmillaan ja se näkyy myös lukuisista tapahtumista. Urbaani järjesti nyt kolmatta kertaa Graffitisatama-tapahtuman, jossa kilpailijat maalasivat Cafe Sataman ympärillä oman graffitinsa. Jokainen halukas pääsi seuraaman tapahtumaa keskiviikkona 28.6., ja nyt valmiit teokset ovat katsottavissa Cafe Sataman terassilla. Parasta teosta voi käydä äänestämässä Viinijuhlien ajan 30.6.–8.7. Pääpalkintona voittaja saa seinäpaikan kesän LAINIT-katutaidefestivaaleilta.

Tekemistä on aina kiva päästä katsomaan, oli kyseessä sitten taulun maalaus öljyväreillä tai graffitin syntyminen spraymaaleilla levylle/seinään. Osa maalasi suoraan levylle, osalla oli mukanaan luonnoksia ja osa hyödynsi tekemisensä ohessa stencileitä (silhuettipohjia).

Hauska yksityiskohta näissä graffititapahtumissa on se, että osa maalareista pukeutuu sävy sävyyn luomansa graffitin kanssa. En tiedä onko kyseessä ihan ajateltu juttu vai vahinko, vai sattuuko heillä vain olemaan tietty lempiväri, joka näkyy sekä pukeutumisessa että graffiteissa:

Edellisen kesän Graffitisataman tunnelmia voi muistella täällä.