Huivit-teemateltta ja lahjoitus

image_gallery

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo (KUHMU) järjestää huomenna maanantaina 17.10. klo 10-14 Kuopion torilla Huivit-teemateltan. Teltassa on paikalla huivien käyttäjiä kertomassa ja keskustelemassa huiveistaan. Jokaisella on myös mahdollisuus itse kokeilla erilaisia huiveja. Samalla pääsee kurkistamaan Huivien tarinoita – eri kulttuureista, käyttäjiensä kertomina pop up -näyttelyn teemoihin, ja halutessasi voit itse vaikuttaa tulevan näyttelyn sisältöön. Teltassa voi myös lahjoittaa oman päähuivin, jota vastaan saat vapaalipun Kuopion museoon. Kävijöiden kesken arvotaan museokaupan tuotteita ja vapaalippuja Kuopion museoon.

Minä en valitettavasti pääse teemateltan tapahtumaan (koska päivätyö), mutta kävin jo lahjoittamassa museolle oman päähuivini. Huiveja voi käydä lahjoittamassa Korttelimuseolle tiistaista perjantaihin klo 10-15 välisenä aikana aina 31. marraskuuta saakka. Lahjoittamani huivi oli ensimmäinen huivi, jota aloin käyttää päähuivina. Ensimmäiset huivikokeilut taisivat olla yläasteaikoina, mutta varsinaisesti olen käyttänyt päähuivia vasta yliopistoajoista lähtien.

huivi-1-1

KUHMU on tarttunut huivi-teemallaan ajankohtaiseen aiheeseen. Odotan mielenkiinnolla millaiseksi näyttelykokonaisuus muodostuu. Aihe kiinnostaa paitsi Suomeen tulleiden pakolaisten, myös Ranskassa puhututtaneiden burkini-tapausten vuoksi. Huivilla ajatellaan edelleen yleisesti peittämistä, mutta itseni kohdalla se on näkyvästi asustamista:

hh-2-6

Tätä huivi-asiaa tullaan aivan varmasti pureskelemaan myös blogissa, jahka näyttely avautuu 1. marraskuuta alkaen.