Nook Kollektiivi – Urbaani olohuone

Kuopio on mielestäni nostanut kulttuurimyönteisyyttään viimeisen seitsemän vuoden aikana, mikä heijastuu positiivisesti myös kulttuurialan yrittäjiin. Tästä yksi esimerkki on Suokatu 41:ssä sijaitseva Nook Kollektiivi, joka markkinoi itseään näin:

”NOOK on kauppa, urbaani olohuone ja pop up -tila, kaupunkilaisten kohtaamispaikka, Kuje-kenkien, Vaatelainaamo Nopan ja Kässäkerho Pom Pomin koti, minigalleria ja kaikkea mitä haluat sen olevan.” Lause osoittautui todeksi Nookin tupareissa, jossa oli tarjolla paitsi ruokaa, taidetta, käsityötuotteita ja -tarvikkeita, elävää musiikkia, vaatteita ja niitä ihania Kujeita.

Kolme naista, kaverusta ja entistä työkaveria – Miia, Laura ja Liinu, aloittivat uuden ideansa ympärillä syksyllä 2016. Visio oli selkeä: Luoda Kuopioon uudenlainen paikka, joka mahdollistaa pehmeän ja avoimen yhteistyön niin kaupunkikulttuurin kuin yritystoiminnan suhteen. Turhia rajoja ei haluttu. Pienyrittäjien perinteinen poteroituminen tuntui turhauttavalta, joten he ajattelivat asioita uudelleen. Näin syntyi Nook Kollektiivi, jossa kolmikko tekee asioita, jotka kiinnostavat heitä ihmisinä, naisina, äiteinä, ystävinä, yrittäjinä, tekijöinä ja inspiroitujina. Nook Kollektiivi on kaupunkilaisten yhteinen paikka, jossa jokainen saa toteuttaa itseään.

Toimijoista tiesin ennestään ainoastaan Kuje-kengät, joiden hankkimista olin ehtinyt pohtia jo muutaman vuoden. Nook Kollektiivin tiloissa oli mitä ihanimpia kenkiä ja saappaita karkkimaisen herkullisissa väreissä.

Nyt sitten vihdoin tein päätöksen ja appelsiinipuun väriset tennarit lähtivät mukaani. Vielä noita kaunottaria ei uskalla Kuopion kaduille viedä, mutta pian kyllä. Nämä saavatkin ensiaskeleensa Rooman aurinkoisilla kaduilla.

Onko Nook Kollektiivi tai sen toimijat tuttuja?

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    + Kiitos jälleen mukavasta raportista. Edellisen kerran kävin ao. liikehuoneistossa kun siinä oli antikvariaatti, vanhojen tavaroitten asiantunteva myymälä – kierrätystä tavallaan.

    ++ Mukavaa että erilaisia yritys- ja palvelumuotoja kehittyy ja on. Luin äskettäin jostakin, että automaatio vie tuotannosta keskeisen työn, jos ohjelmistojen rakentelu jätetään pois, ja meille aktiivisilla komponenteilla syrjäytetyille jää enemmän aikaa harrastuksellisiin töihin, on keksittävä tekemistä ja jaettava tuloja uudelleen (jos suostuvat jakamaan). Tämä postauksesi toi mieleeni juuri tuon uudenkaltaisen tekemisen; kollektiivissa on paljon muodissa olevaa käsityötä, kuvien lankoja, jotain teollista myytävää ja paikanpäällä tehtyä musiikkia jne.

    + Tunne tarkemmin, mutta kollektiiveja on sinänsä kokeiltu eri tavoin ja eri paikoissa; toivottavasti tämä kuopiolainen toimii monien tapaan… kesäksi tarvitsisin kyllä uudet tennarit kun edellisistä kului pohjat puhki

Kommentointi on suljettu.