Supersunnuntai!

Koulujen alku häämöttää ja suurin osa on jo palaillut kesälomilta työpisteelle. Kesästä ehtii vielä nauttimaan monessa muodossa ja tässä olisi kulttuuritärpit tulevalle sunnuntaille 7.8.:

slide-3

Ipana Kuopio: Festivaali on lapsille ja lapsenmielisille suunnattu koko perheen tapahtumapäivä, jossa riittää viihtymistä, tekemistä ja touhua! Tule ja koe kokonainen pomppulinnakaupunki – puistossa huimat 12 linnaa! Päälavalla paljon hauskoja esityksiä, pellejä ja Kengurumeiningin 20v juhlapomput liikuttaa pomppukansaa lisää! Puisto on muutenkin täynnä tekemistä, kokemista ja ilonpitoa. ”Jänskäkentällä” nähdään koirien agilityä, traktoria, paloautoa, jäteautoa, jopa poliisia!

Tapahtuma järjestetään Maria Jotunin puistossa Kuopionlahdella (Kuopionlahdenkatu 19).

pikku_marja

Wanhat markkinat & Pikku-Marjan kesäpäivä: Tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsiperheille ja kulttuurista kiinnostustuneille: mm. toiminnallinen luontopolku, musiikkityöpaja, askartelua, poniajelua ja kansanmusiikkiesityksiä. Ohjelmaa on lisäksi Pöljän pysäkillä Pöljän kyläyhdistyksen toimesta. Myös Lapinlahden asemalla tapahtuu: aseman historiaa esittelee ja lettukahviota pitää Lapinlahti-seura!

pp-9

Pöljän pysäkin päiväjuhla: Pöljän Kyläyhdistys toimeenpanee päiväjuhlan klo 9-15 Pöljän pysäkillä rikkaalla ja vaihtelevalla ohjelmalla. Musiikkia, tanssia, runoa ja laulua. Veikko Ruotsalaisen puuveistosnäyttely ”Kekkosta, Koivistoo ja Kivi Kallee”. Puffetti ja arpajaiset. Lättähattu kulkee ja pysähtyy pysäkillä. Tervetuloa!

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, Tervetuloa!

asm-12

Karjalapäivä: Tervetuloa tutustumaan karjalaiseen kulttuuriin! Päivän aikana on tarjolla jos jonkinlaista mukavaa toimintaa Asutusmuseon ja Lapinlahden karjalaisten järjestämänä, mukana ovat myös Suomen Ortodoksinen Kirkkomuseo RIISA, Iisalmen Evakkonaiset sekä Siilinjärven karjalaiset. Päivän aikana on mahdollista muun muassa kuulla museo-opastus karjalan kielellä, opetella karjalanpiirakoiden tekoa, laulaa ja leikkiä sekä tutustua kyykän saloihin. Alapitkän tsasounaan voi tutustua osallistumalla klo 10 alkavaan liturgiaan ja sadon siunaukseen tai klo 16 alkaen museon väen johdolla.

Tervehtulemua!

museojuna

HUOM! Lättähatulla pääsee kulkemaan Siilinjärveltä Lapinlahdelle, joten raiteilla tunnelmoiden voi kulkea vaikka Pikku-Marjan kesäpäivästä Pöljän pysäkille ja Alapitkän Karjalapäivään. AIKATAULU

kantri_maaninka

Kantriland: Mukavaa kansainvälistä menoa kaikenikäisille maalla Maaningalla, vain n. 30 min Kuopion keskustasta. Willin lännen toimintapisteitä, The Grovebirds- countrybändi, alpakoita, lännenhevosia, poneja, minihevosia, leikkilato, Kantri-kahvio, muurinpohjalettuja, vanhoja traktoreita, kaikille avoimet puutarha, kalastus- ja laulukilpailut ja paljon muuta.

Vapaa pääsy, ilmainen ohjelma, esteetön pysäköinti.

NAUTITAAN KULTTUURISTA!