Taidetyöpaja Matkus Loungessa

Taiteen saralla tapahtuu! Kuopion kuvataiteilijat ry:n, Ars Liberan, taiteilijat Veera Launonen, Ilkka Martti Kivelä ja Eerika Jalasaho toteuttavat nuorille suunnatun taidetyöpajan Matkus Loungessa tulevana lauantaina 4.3. klo 12 alkaen. Taiteilijakolmikko ohjaa osallistujia liikkuvan videokuvauksen ja projisointimaalauksen maailmaan. Syntyneet teokset jäävät kauppakeskukseen.

Pajan taustalla on Nuorten Palvelu ry, jonka tavoitteena on tarjota nuorille osallistumismahdollisuuksia kauppakeskuksissa ja siellä missä nuoret liikkuvat.  Toiminnanjohtaja Jaakko Nuotion mukaan ”nuoret ovat aina yrittäneet ottaa julkisia tiloja haltuunsa äänenkäytöllään, liikkumisellaan ja erilaisin visuaalisin symbolein, joista osa on töhryjä, osa mitä upeinta kuvataidetta. On mielenkiintoista nähdä, millaista katu- ja kuvataidetta Matkuksessa nuoret saavat aikaan.”

Matkus Shopping Centerille on nyt ja tulevaisuudessa tärkeää tilojen viihtyisyys, osallistuminen ja nuoret.
On aivan huippua, että voimme yhdessä Nuorten Palvelu ry:n ja Ars Liberan kanssa tarjota nuorille mahdollisuuden tehdä yhdessä ja kokeilla uutta”, sanoo apulaiskauppakeskusjohtaja Minna Karppinen.
Meille nuoret ovat tärkeä ja arvostettu kohderyhmä, ja meillä onneksi täällä Savossa on harvinaisen fiksua ja filmaattista porukkaa, joka mielellään osallistuu tämmöisiin”, hymyilee Karppinen.

Itse seuraan hyvillä mielin paitsi Pohjois-Savon kasvavaa kehitystä taiteen parissa (ja sen hyväksi!), iloitsen myös taiteilijoiden yhteisöllisyydestä. Eerika Jalasaho ja Veera Launonen ovat molemmat opiskelukavereitani kuvataiteen saralta. On hienoa huomata kuinka he(kin) ovat vuosien varrella kehittyneet ja vieneet intohimoaan eteenpäin. Moni vuosikurssilaisistamme on edelleen tavalla tai toisella taiteen ja kulttuurin parissa. Tällaista henkeä Pohjois-Savossa kaivataan.

Nyt olisi kaikilla fiksuilla ja filmaattisilla nuorilla mahdollisuus kokeilla taiteen tekemistä ammattilaisten ohjauksessa!

Ilmoittautuminen 4.3. pidettäviin työpajoihin osoitteeseen helmi.korhonen@nuortenpalvelu.fi

Lisätietoja tapahtumasta: Ilkka Puomilahti
nuorisomanageri
044 730 0228
ilkka.puomilahti@nuortenpalvelu.fi

Kuvat: Veera Launonen ja Eerika Jalasaho.

Ps. Toukokuuksi on kuulema suunnitteilla katutaidetta Urbaanin kanssa sekä katusählyturnaus.
Ae että on ylypeetä olla kulttuurjpitäjässä!