Laihuuden ihannoinnista

Nythän on hiljan ollut kohkaamista kuinka tyyliin instagram-tähdet kyllästyivät kuviin jossa naiset ovat niin täydellisen laihoja, joten kuvia on alettu laittaa käsittelettöminä esimerkiksi omista vatsamakkaroista (joita heillä ei edes ole). Taisi olla Cosmopolitanissa tämä juttu, ja kuvassa istui minun silmin katsottuna tikkulaiha nainen. ”Vatsamakkarat” ovat muuten tasan ryppyjä joita ihan normaalisti vatsan seudulle istuessa tulee. Olin äimänkäkenä. Sanomana on, ettei kaikkien tarvitse olla niitä langanlaihoja typyköitä, ja niitä kuvissa silti on, vaikka otsikosta annetaan luulla muuta.
Laihuudesta on tullut jotenkin outo juttu. Laiha ihminen on aina kaunis, täydellinen. Olen normipainoinen ja unelmoin toki itsekin siitä litteästä vatsasta jota en koskaan tosin tule saavuttamaan sillä inhoan liikuntaa ja näin menkkojen aikaan.. minulla on hullunkiilto silmissä ja voisin tappaa suklaalevystä. Olen muutenkin tositosi perso suklaalle ja viikon ajaksi aina se pahenee entisestään. (Suklaa on vaan esimerkkinä. Tyhjennän paraikaa sipsipussia.) Jos on hoikka, niin onhan se kiva kun mahtuu pieniin vaatteisiin. Saa varmaan ihailuakin kun on timmissä kunnossa. Mutta vaikka olisinkin niin laiha, löytäisin ulkonäöstäni jotain muuta vikaa, ihan varmasti. Elämä olisi muutenkin jatkuvaa painontarkkailua ja hallintaa, eikä minusta olisi laskemaan aterioiden kalorimääriä. Toki voi tuntea itsensä varmaankin myös terveeksi, mutta en usko että se laihuus suoraan sitä onnellisuutta tuo. Onhan elämässä muitakin aihealueita joiden pitäisi olla kondiksessa. Paitsi tietty jos ihminen keskittyy vain ulkonäköönsä ja on sen kaiken muun unohtanut.
Ihmisille on luotu liiaksi se paine että täytyy olla laiha. Olet hyvä vasta silloin, kun olet laiha. Voit käyttää tällaisia vaatteita jos olet laiha. Montaako lasta tai nuorta kiusataan sen vuoksi etteivät he ole ”tarpeeksi laihoja”? Ylipainosta kyllä jauhetaan, mutta alipainokaan ei ole tervettä. Se pitäisi muistaa. On hassua miten Barbie-nukeista lähtien syytetään miten nekin ruokkivat tätä laihuuden ihannointia, mutta jos kyse on lapsista, niin vanhempien pitäisi ymmärtää opettaa miten ihmisiä on monenlaisia eikä esimerkiksi ystäviä valita heidän painonsa mukaan.
Kunpa ymmärrettäisiin ettei oikeasti tarvitse näyttää siltä miltä naiset ja miehetkin fitness-kuvissaan näyttävät.