Köyhyys ei oo häppee

 
Emmää vaan oo varakas enkä minä nyt sitä häppeile sannoo. Liekköhän suomalaiset sitä tyyppiä että rahasta puhuminen on vähä sellanen tabu, omaa varallisuutta ei haluta kertoo muille? Ja siis no eihän siinä mittään, ei tarviikkaan kertoo jos ei halua. Usein se kumminkin tuppaa olemaan niin että jos ihminen on rikas, hän mielellään näyttää sen muille ja esittelee uusia hankintojaan. Uskaltaisin väittää että köyhyyttä vastaavasti peitellään enemmän. Mutta ei sitä köyhyyttä pitäs hävetä. Kun nykynen tilanne täällä on semmonen sun tämmönen, niin ei mun mielestä köyhyydestä tarviis eikä pitäiskään vaieta.
Sanat köyhä ja köyhyys kuulostaa oikeasti tosi surullisilta – jos tämä muka on hyvinvointivaltio niin eihän tällaisia sanoja pitäisi voida täällä käyttää. Mutta niin se vuan männöö. Kaikennäköset köyhyysrajathan sitä on määritelty, ja kyllä sitä vaan meleko moni suomalainen elää sen alapuolella. Hinnat vaan nousee ja tukia leikellään, ei se mäne iha käsi kädessä. Surullista että jotkut ihmiset hyvinvointivaltiossa joutuu viimeisiä lanttejaan laskemaan että riittävätkö ne varmasti ruokaan.
Mää veikkaan että ainakii jotkut lapset ja nuoret saattaa hävetä sitä että heidän perheensä on köyhä – jos vertailevat itseään parempituloisten lapsiin jotka pääsevät hienoille kesälomareissuille ja saavat uusia kännyköitä, leijulautoja ja mitä nyt keksivätkään rankua. Tottakai asiat saattaa tuntua epäreilulta ja pahimmassa tapauksessa lapsi saattaa joutua nälvityksi sen takia ettei hänellä ole uusinta hienoa elektroniikkaa eikä kokemuksia ulkomaanmatkoista.
Mut pointtina tässä oli just se ettei köyhyys oo minun mielestä mikkään häpeän asia. Ei sen asian kanssa oo yksin, ja kyllä siitä pitäs voida puhua – muutenkin kun anonyymisti netissä.
Ja niin älyttömän kliseiseltä ku se kuulostaakii, nii ei rahalla saa kaikkee. Se toki tuo elämään varmasti jonkinlaista onnellisuutta ja turvaa mutta ei sillä silti kaikkee saa. Et esimerkiks rakkautta. Tää kuulostaa niin ällöltä ja kuluneelta mutta niinhän se on. Ei rahalla saa ehjää rakastavaa perhettä ympärilleen eikä vierelleen rakastavaa kumppania. Toki sitä varsinkii miehet voi rahalla saada vierelleen rahanahneen kumppanin, mut voi hellanlettas sellasta.