Pienoiseni Janssu

Jansson on nyt asunut luonamme puolisen vuotta ja ikää pikkuherralla on nyt noin 10,5 kk. Janssu oli jo heti aluksi todella reipas ja uuden nimensäkin pikkuinen oppi varsin nopeasti. Entiseltä nimeltään kissa oli Vilu – mutta se päätettiin vaihtaa, sillä moinen kylmä sana ei kuvasta lainkaan hänen luonnettaan, ja toki halusin nimen alkavan j-kirjaimella. Pelkäsin, miten kissan nimen vaihtaminen onnistuisi ja että oppisiko hän sitä ollenkaan. Loppujen lopuski se kävi yllättävän helposti – hoin Jansson-nimeä ihan kyllästymiseen asti päivittäin. Pikkuhiljaa Jansson alkoi reagoida nimeensä ja jo pitkän aikaa se on tullut luokse kutsusta.
Janssu on luonteeltaan ilkikurinen viikari, pohjattoman utelias, leikkisä mutta myös symppis ja ihana. Se on myös kissaksi todella seurallinen, mikä tietysti on ymmärrettävää, kun kissakaveria Janssulla ei ole. Sen takia päivittäin leikimmekin pitkän aikaa yhdessä.
Janssulla on tapana varastaa tavaroita ja piilottaa ne jonnekin jemmaan. Se myös kiipeilee ihan kaikilla huonekaluilla, kaataa pyykkitelineen ja vesikuppinsa sekä intoutuu välillä puremaan ja raapimaan vähän liiaksikin asti. Mutta mihinkään en sitä vaihtaisi, ikinä. Hän on oma mielenkiintoinen persoonansa, juuri sopivan höppänä kissa minulle.

Kommentit

  • ExIisalmelainen

    Ihmisen paras ystävä on kissa.

Kommentointi on suljettu.