Pirulliset bussimatkat

Mä en ikinä oo tykänny matkata julkisilla, juna vielä menee mutta bussit on jotakin ihan myrkkyä. Nyt mulla kuitenkin on koulumatka semmonen 14 kilometriä joten bussillahan se on mentävä. Olen luonteeltani kunnon murehtija ja panikoija – alku oli ihan tajutonta kärvistelyä että osaanko oikealle pysäkille, oikeaan bussiin ja milloin pitäis pois jäädä. Kun opin reitin ynnä muut, niin näiden murehtiminen jäi toki pois.
Olen myös semmosta normi suomityyppiä eli muistahan pitää olla mahdollisimman kaukana – minua ainakii ruppee ahdistaa ja ärsyttää iha maan hemmetisti jos joku etenkin ventovieras tullee niskaan hönkimään. Ja sitte ku bussissa ei oo mitenkää erityisen levveet penkit, ja yhessä bussissa – millä kuljen onneks vaan tosi harvoin – on jotenki normaaliakin pienemmät penkit ja jos joku siihen viereen rosahtaa istumaan nii sehä on ihan kylessä kiinni. Se rikkoo aika pahasti mun ilmatilaa, ei se oo yhtään kivvaa jos joku iha tuntematon immeinen tullee siihen liian lähelle. 
Yks niinkin hupasa juttu on että mää en tiiä minnekkä päin bussissa kahtois. Siis oikeesti. Jos ei satu olemaan ikkunapaikalla eikä jaksa rämpätä kännykkää niin ei sitä oikein tiiä mitä kattois. Ihmisiä on hyvin epäkohteliasta toljottaa ja katsekontaktit on jotenkin kiusallisia koska tulee väkisin olo että nyt se luulee että tuijotin sitä. Tää kuulostaa ihan sairaan tyhmältä jutulta mut näin se vaa on! xD Sitten on toki joskus niitä tyyppejä jotka itse ihan avoimesti peittelemättä toljottaa, ja vaikka sitten kääntyisi itsekin katsomaan niin ne vaan jatkaa tapittamista. Joidenkin katse on jotenkin ihmeen porautuva että katseen jopa tuntee. Joskus kun jonkun katse on vaan niin ärsyttävän halveksuva ja huvittunut niin loppumatkahan menee takaisin mulkoillessa rattoisasti. 
Yleensähän toki kuuntelen musiikkia matkan ajan, mutta välillä sitä haluaa säästää kännyn akkua. Silloin aika pahoja kanssamatkustajia on nämä iha saakutin kovaääniset tyypit jotka kirjaimellisesti huutaa puhelimeen tai jollekin bussissa olevalle toverilleen. Tämmösen vieressä on hyvin kurja istua, ja sitä vaan miettii että eikö se tosiaan tajua että kyllä se toinen kuulee vähemmälläkii. Totta mooses älyän että savolaiset on kovaäänisiä mutta kyllä jos tyyppi kuulostaa laumalta kiljuhanhia nii jotai rajaa. Välillä sitä toivois että ollappa ajokortti ja auto :D