Yli yksinäisyydestä

Puhutaanko hetki yksinäisyydestä? Ja siitä aiheutuvasta tunteesta joka tuntuu raastavalta. Hyvä ihme, maailmassa on liiaksikin ihmisiä ja minä olen silti yksin. Minussa täytyy olla jotakin vikaa.
Peruskoulun jälkeen tipahdin kelkasta ihan kokonaan, kun en lähtenytkään opiskelemaan. Taustalla oli vielä ala-asteella koulukiusattuna oleminen ja olen muutenkin etenkin uusien tai vieraiden ihmisten seurassa hiljainen. Olen introvertti ja sisäänpäin kääntynyt ihminen – epäluuloinenkin muita kohtaan enkä helposti luota ihmisiin. Ainoat kontaktini oli nettituttuni, mutta koska kaikki asuivat jossain kaukana, roikuin vain kotona netissä. Se toi minulle silloin lohtua, mutta eihän se ole sama asia kuin ihan kasvotusten näkeminen tai juttelu.
Kun lähdin Valmaan, en saanut sieltäkään kavereita. Niinkuin en nykyisestä koulustanikaan, koska olin auttamattoman hiljainen ja vetäydyin syrjään aina tilaisuuden tullen. Minun oli muutenkin vaikea ylläpitää ystävyyssuhteita. Vaikka viihdynkin hyvin yksin, se yksinäisyyden tunne oli kamalampia tunteita mitä olen ikinä kokenut. Kun tajuaa, ettei omista yhtään ystävää jolle puhua. Minua harmitti, että jäin aina kaikesta paitsi, kun yksin lähtemiseen on iso kynnys. Eikä minua olisi huvittanut katsoa, miten muilla on oma kaveripiirinsä ympärillä. Olin ehkä aavistuksen katkera.
Kasvotusten tutustuminen on ollut minulle todella vaikeaa, eikä se onnistu oikein vieläkään. Olen tosi hiljainen ja avaudun muille ihmisille hitaasti. Useilla ihmisillä ei ole kärsivällisyyttä yrittää tutustua tällaiseen ihmiseen – en usko että omakaan kärsivällisyys riittäisi, koska olen pistänyt merkille että itseäni sosiaalisempi ihminen tasapainottaa minua. Aloin hyväksyä sen, että tulen olemaan varmaankin koko elämäni yksin. Ihmisiä tuli ja meni, mutta tuntui ettei yksikään ihminen pysy elämässäni kauaa. Kierin itsesäälissä ja samaan aikaan tunsin itseäni kohtaa ärtymystä ja vihaa, että miksi minun täytyy olla tällainen. Sosiaalinen elämäni, tai pikemminkin se, ettei minulla ollut sellaista, oli minulle arka aihe.
Olin iloinen, kun yhdessä vaiheessa tutustuin yhteen porukkaan whatsapp-ryhmän kautta. Mukaan minun vain oli hankala päästä, sillä muut olivat jo muodostaneet porukkansa ja no, ujolle ja hiljaiselle kaikki tämmöinen on hankalaa. Lopulta lopetin ihan omaehtoisesti puhumisen ryhmässä enkä käynyt heidän kanssaan missään. Se tuntui taas yhdeltä takapakilta.
Hetken surkuteltuani päädyin kirjoittamaan kirjeenvaihtosivulle ilmoituksen ja sain meiliä yhdestä toisesta, vasta perustetusta whatsapp-ryhmästä. Minulla ei ollut oikein minkäänlaisia odotuksia sitä kohtaan, mutta olin ryhmässä ensimmäisten joukossa ja ajattelin, että ehkä nyt olisi tilaisuus muodostaa jonkunlainen oma porukka. Sieltä löytyi mukavan oloisia ihmisiä ja lopulta sovimme, että nähtäisiin. Päätin yrittää ihan tosissani. Tiesin, etten halua jäädä koko elämäkseni kotihiireksi ja otin itseäni niskasta kiinni. Menin aina mukaan, ja istuin vaikka hiljaa, jos en sanaa suustani saanut. Roikuin vain mukana ja lopulta aloin tutustumaan muihin ihmisiin ja pikkuhiljaa avauduin ja ystävystyinkin. Sain muodostettua oman porukkani, missä minut hyväksytään tällaisena. Pystyn elämään sellaista elämää, josta joskus vain haaveilin. Olen aidosti kiitollinen ystävistäni ja muistan aika ajoin heille kertoa, kuinka ihania he ovat. Kiitän, kun joku oikeasti jaksaa kuunnella murheitani ja olla tukena. Monet pitävät kavereita liian itsestäänselvinä asioina.
Yksinäisyys on oikeasti todella yleistä, mutta ystävystyminen ei ole tosiaankaan aina ihan helpoin juttu. Muistathan sinäkin kertoa läheisillesi, että he ovat sinulle tärkeitä?

Kommentit

  • ExIisalmelainen

    Kyllästyin yksinäisyyteen introverttina Iisalmessa. Kauan sitten eräänä syksyisenä aamuna lähdin maailmalle – Stadiin. Junantuomana alussa ei asuntoa, ei työpaikkaa, ei ystäviä. Nyt oma asunto, työpaikka ja paljon ystäviä. Elämä kaikin puolin mallillaan.

Kommentointi on suljettu.