No niistä tangoista.

Jos joku toivoi saavansa lukea kiristävistä ja muutenkin huonosti istuvista sekä aina yhtä epämuodikkaista alushousuista, joudun tuottamaan pettymyksen. Aloitan kertomalla yhdestä tavoitteestani kuntosaliharjoittelussa jonka piti toteutua juhannukseen mennessä. Tangoilla, metallisilla, oli tässä vahva osuus. Ja kun sanoin että piti toteutua, niin voit jo arvata etten ihan päässyt tavoitteeseen.

Tavoite oli saada yhteistulos 450kg maastavedon ja penkkipunnerruksen sekä jalkakyykyn maksimisuorituksilla. Penkki jäi 10kg vajaaksi joten taistelu jatkuu. Tosin pitäähän tässä ottaa uusia tavoitteita samalla ettei motivaatio kaikkoa. Parasta on kuitenkin huomata että samalla kun ikä lisääntyy, niin pidemmän palautumisajan ohella myös pidentynyt pinna helpottaa eteenpäin menoa ja tuloksia tulee kun malttaa mielensä ja uskoo itseensä sekä varsinkin valmentajaansa. Olen mukana Kuopiolaisessa Team Fysiomakerissa, jossa osa porukasta kisaa mm fitnesslajeissa ja osa treenaa muut tavoitteet mielessään. Hyvässä porukassa saa välillä ajatukset treenaamisesta myös muualle ja viime tiimipäivä huipentui hienoon ja myöskin tehokkaaseen kirkkovenesoutuun Kuopion kauniissa maisemissa. Joskin pieni kilpailuhenki iskee moisessa porukassa aina päälle ja kipeät jalat sekä selkä ja kädet rakkoineen muistuttavat ”rauhallisesta lauantaisoutelusta”. Hikisiä huudahduksia kauniin kimaltelevassa järvimaisemassa kun airo pamahtaa selkään.

Tämän maalaisromantiikan lisäksi ikivihreää osastoa. Menevä tai oleva viikko täyttyy myöskin tangoista, toivottavasti vähemmän metallisista mutta enemmän sointuvista. Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitaan uudet tangolaulukilpailun kuninkaalliset ja itsekin tähän titteliin olen tullut valituksi 16 vuotta sitten. Joka vuosi näitä itsekin seuraan, joko paikan päältä tai myöhemmin tallenteelta jos itse olen ollut esiintymässä. Tänä vuonna kilpailussa on ensimmäistä kertaa käytössä tuomariston lisäksi myös alueraadit ja itse olen mukana Kuopion alueraadissa. Alueraateja on viisi ja näiden pisteiden perusteella kaksi eniten ääniä saanutta jatkavat kilpailussa Superfinaaliin jossa toinen kruunataan kuninkaalliseksi. Mielenkiintoinen viikko tulossa, kuningatarkisa käydään torstaina ja kuningaskilpailu lauantaina. Suhtaudun kisaan ammattilaulajan vakavuudella ja kiinnitän huomioita eritoten sävelpuhtauden lisäksi tekstin kerrontaan. Tulkinnan myötä esiintyminen tulee luonnollisesti mukana ja tällöin myöskin se paljon puhuttu karisma näkyy. Sitä on vaikea tekemällä tehdä.

Näillä tangoilla eteenpäin, kerron kuulumiset tuomaroinnista heti ensi viikolla. ”Kesäisen yön, muistathan sen, tuoksutkin joita tuuli toi…”