Halutaan vuokrata lastensuojelija

Viime tekstin ounastelu kävi toteen: männä viikosta tuli ”rätei ja lumpui” -teemaviikko. Arki porskutettiin Bossin pieniä bodeja ja kiertoon käyviä kestovaippoja pussittamalla. Parin kilon alennusmyyntipussit odottavat eteisessä. Voi kuinka paljon onkin historiaa pois heitettävänä, vaikka lapsi on alle vuosikas! Samalla aloin katsella kotia uusin silmin  Bossin perspektiivistä.

Toiletti pussukoineen kiinnostaa työnjohtoa ja innostaa henkilökuntaa miettimään jälleen uusia sisustusratkaisuja.

Toiletti pussukoineen kiinnostaa työnjohtoa ja innostaa henkilökuntaa miettimään jälleen uusia sisustusratkaisuja.

Viikon aikana nuori työnjohtajani on perin määrätietoisesti osoittanut minulle työmaita, joista vasta osa on ehtinyt syyniin: sukkalaatikot, painavat pölyttyneet pahvilaatikot, meikkipussi ja kosmetiikkaboksit, lasiovinen cd-kaappi, kaikki kirjahyllyköt lukemattomineen, siivouskaappi, kenkäteline – muutaman mainitakseni. Bossin mielestä olohuoneen jalkalamppu oli jo aikansa elänyt; kannettiin se Siipan kanssa erään yön laskeuduttua parvekkeelle betonin muruset varpaissa rapisten. Samalla kadotettiin jonnekin pippurin kokoinen ruuvi. Jostain Bossi sen vielä päiväkierrollaan kaivaa. Pelottaa.

Katselin vaatehuonettamme Bossin perspektiivistä. Mikä mielenkiintoinen kyhäelmä tässäkin!

Katselin vaatehuonettamme Bossin perspektiivistä. Mikä mielenkiintoinen kyhäelmä tässäkin!

Työnjohtajaa kiinnostavat luonnollisesti johtotehtävät. Minua taas hirvittää nähdä Bossi tietyissä avoinna olevissa johtopaikoissa kärkkymässä etenemismahdollisuuksia. On jatkojohtoa, pelikonsolinjohtoa, kotiteatterinjohtoa, latausjohtoa, kirkasvalolampunjohtoa, antennijohtoa… Nuori johtajan alku haluaa kovasti edetä urallaan ryömien johdolta johdolle, eikä meillä Siipan kanssa ole vielä jäsentynyttä strategiaa varotoimiksi.

Säilytystilojemme puutteen eli huonon järjestyksen ja tehottoman käytön johdosta minulle nousee pala kurkkuun myös Bossin lähestyessä siivous- ja kauneudenhoitokemikaalivarastojamme. Ponnekaasupulloihin hän tarttuu ponnekkaasti suutuntumaa hamuten. Päivänä muutamana hän taas kovisteli minua eräästä ex-pyykkipulverirasiasta, jonka olin näppärästi kätkenyt likapyykkikaapin alle. Poissa silmistäni on yhtä kuin Bossin katseen korkeudella.

Entisessä pyykkipulverirasiassa asuu näemmä nykyisin kiinnostavia pesupalloja. Enpä muistanutkaan. Lapsi huomasi hetkessä.

Entisessä pyykkipulverirasiassa asuu näemmä nykyisin pesupalloja. Enpä muistanutkaan – lapsi huomasi hetkessä.

Viikon huipputehokas tupatarkastus lienee korostetun alleviivatusti osoittanut koko tiimillemme tarpeemme palkata lastensuojelun erityisavustaja. Bossin vilpitön usko minuun kaikkivoipana vaarojen pois puhaltajana kyllä imartelee, mutta koska en ole käynyt ammattijärjestäjäopistossa edes alkeiskurssia, enemmänkin koen hirvitystä. Saako niitä lastensuojelijoita lainattua kirjastosta, kuten perhetyöntekijän? Oikeastaan paikkoja olisi useammalle: Yksi voisi olla pokena siivouskaapin ovella. Toiselle olisi paikka Bossin opinto-ohjaajana johtotehtäväkurssilla. Kolmannelle kirjoittaisimme ilomielin keittiökaappivahtimestarin traineesopimuksen. Neljäs saa välittömästi vakipaikan kukkulankuninkaana lehti- ja kirjakasoille.

 

Kommentit

 • Kirska

  Heh, tää oli hyvä :) Bossin (ja muiden alle metristen) näkökulmaa olisi hyvä testata meidän muidenkin. Niin kotona kuin ylipäänsä maailmassa.

  • Sini-Marja Kuusipalo

   Eritoten näin lasten oikeuksien päivän aattona komppaan: ehdottomasti alle metrinmittaisten näkökulma on ottava huomioon kaikkialla, missä alle metrikkäät vaikuttavat. Miltä esimerkiksi kaupassa käynti näyttää rattaissa istuvan korkeudelta?

 • Titsko

  Mitähän se Bossi tuumais tuosta kuvan jyväsäkistä? Sitä ei tule lainkaan ajatelleeksi mitä tuolta ryömimiskorkeudelta näkeekään ;) Sen minkä on ennen voinut piilottaa sängyn alle joutuukin nostamaan näkökorkeudelle.

  • Sini-Marja Kuusipalo

   Kaikki uusi kiinnostaa Bossia. Aika joutavia ovat monet lelut, kun lapsi on liekeissä aamutossuista, hammasharjakotelosta ja tätä nykyä erityisesti vessapaperista. Jyväsäkkikin kuulosti mieluisalta ja suhinallaan taisi tuoda mieleen sylivauva-ajan imetystyynyn. :)

   Perspektiiviä elämään sietää ottaakin, tällä haavaa ryömimiskorkeudelta. Ihan jokaista sängynaluslaatikkoa en kyllä suostu nostamaan näkösälle – pitää vain tarkistaa lapsilukitus.

Kommentointi on suljettu.