Kolme tapausta olla luova

Rakas blogini, kevään, kesän ja syksyn keikuttua tulla me Bossin kanssa olemme tanssineet hiekkakasalta toiselle ja lehtikasalta kolmannelle. Olen ajatellut sinua päivin ja öin. Koko kaupungin tanssiessa ja soidessa sinä olet soinut syänalassa ja sormenpäissä. Kun Siipan kanssa urhoollisesti käänsimme kellarikomeron kuin maanviljelijä peltotilkun, keräsin sinulle kertomuksia. Kun muuttoauto kippasi meidät uuteen osoitteeseen, lastasin sinun suuntaasi laatikoittain ideoita. Nyt viimein olen taas tässä. Saanko luvan pitkästä aikaa?

Olen tässä hiekkakakkujen lisäksi ehtinyt kerätä harrastuksia. Menneitä ja pölyttyneitä. Tässä muutama vinkiksi jollekulle.

Maalaustarvikkeeni löysivät uuden kodin kesällä.

Maalaustarvikkeeni löysivät uuden kodin kesällä.

Maalaus. Mene kunnon maalaustarvikeliikkeeseen ja osta öljyvärit. Pari punaista, keltaista ja sinistä, valkoinen ja musta. Joitain erikokoisia siveltimiä. Palettikin on kätevä. Pingotuta kauppiaalla muutamia taulukehyksiä ja pyydä pohjustamaan. Tai oikaise ostamalla pahvinen valmiiksi pohjustettu taulupohja. Bongaa kirpparilta maalausteline. Jos et bongaa, pyydä käsistäsi kätevää lähi-ihmistä tekemään sellainen (samalla kehität hänellekin jotain iltapuhdetta). Maalaa ahkerasti koko pimenevä loka-marraskuu. Tai edes marraskuu. Tai syyslomaviikko. Tai sen aloitusviikonloppu. Tuskaile tuotostesi kuivumisen kanssa.

  • Varoitus 1: Voi mennä kevääseen, ennen kuin pääset kehystämään tuotoksesi. Jos ylipäätään suostut laittamaan sen näytille.
  • Varoitus 2: Voi olla, että et juuri käytä maaleja loppuun asti jos edes tuon koommin. Siinä tapauksessa lahjoita tarvikkeet jollekulle innokkaammalle, taiteellisemmalle tai boheemimmalle. Lähi-ihmisen tekemän telineen voit säästää vain, jos ylimääräistä todella omistat ylimääräistä tilaa.
Jos tämä häkkyrä joskus valmistuu, teen siitä hedelmäisen.

Jos tämä häkkyrä joskus valmistuu, teen siitä hedelmäisen.

Punonta. Mene kansalaisopiston kurssille. Hanki rautalankaa ja puuhelmiä, suojakäsineet ja rautalankaleikkurit. Vääntele rautalankaa syksyn tunnelmallisina iltoina. Sijoita vanhat kaulakoruhelmesi punontatuotokseen. Löydä keskeneräinen punoskorisi viiden vuoden kuluttua kaapistasi. Varo, etteivät lapsi-ihmiset kaapin lähistöllä löydä häkkyrääsi, josta sojottaa kymmeniä rautalanganpäitä.

Neulominen. Osta seitsemääveljestä ja kolmepuolen sukkapuikot. Hyvä on, jos olisi jotain toista väriä lankaa raitoihin. Avaa lankavyöte ja seuraa ohjetta. (Jos et osaa luoda silmukoita, katso YouTubesta. Jos et erota nurjaa oikeasta, katso YouTubesta.) Neulo innoissasi ensimmäinen sukka kantapäähän asti ja huomaa, että valitsemasi raitalanka ei ehkä riitä molempiin. Käy ostamassa toiset puikot ja aloita toinen sukka ensimmäisen raidoitusta mukaillen. Pidä välillä taukoa, etteivät ranteesi rasitu. Huomaa, että käsialasi vaihtelee, ja toisesta sukasta on tulossa ensimmäistä löysempi. Unohda sukkaharrastus hetkeksi ja keskity muuhun. Löydä aloitettu sukka muutaman vuoden päästä. Etsi neljäs puikko, joka on tippunut jonnekin kutimesta. Kerää silmukoita. Kadota silmukoita. – Älä lannistu soittamaan äidille, mutta toivo salaa pehmeitä paketteja vuoden lopulla.

Virittäydy syksyyn neulomalla - tai etsimällä kätkettyjä lankojasi. Kuva: Pixabay.

Virittäydy syksyyn neulomalla – tai etsimällä kätkettyjä lankojasi.
Kuva: Pixabay.