Mamma raivaa rasvatusti

Kun päivittäiset poisheittoluvut rupeavat alkamaan kakkosella, alkaa luovutusten lukumäärä jo hirvittää. Enää ei riitä jemmavaatteita – on ilmeisesti alettava käydä kohti todellista luopumista. Viivytän Tärkeisiin Tavaroihin kajoamista ja kurkin hetkisen kosmetiikkatuotteita. Sen johdosta meillä on alettu rasvata.

Kokosin yöpöydälle ja toilettiin rivin rasvatuubeja, joiden lähtö on lähellä. Olen niitä ihmisiä, jotka puristettuaan tuubit lopuilleen leikkaavat ne vielä kaapiakseen rippeetkin saumavaroista. Siksi ajattelin antaa joka törpölle – siis itselleni – hiukan pidennetyn lähtösiiman: viikossa rasva on käytettävä niin loppuun kuin mahdollista, sitten kolahtaa roskiksen kansi. Kylläpäs ovat sileät kämmenselät ja liukkaat kantapäät. Ja mikä parfymeriakeiju minussa liihotteleekaan yli kasojen!

Lähi-immeinen lähtee aurinkomatkalle. Lahjoitan kasoistani semiretron ristikkolehden (huomaa nostalginen markka-aika!) ja sadekesänä korkatut suojakertoimet. Bon voyage!

Lähi-immeinen lähtee aurinkomatkalle. Pakkaan kapsäkkiinsä kasoistani semiretron ristikkolehden (huomaa nostalginen markka-aika!) ja sadekesänä korkatut suojakertoimet. Bon voyage!

Haudon käsilaukussani Erästä Keräilykuponkia. Tiedättekö niitä, joita saa kassahenkilöiltä ja joiden vuoksi on määräajassa tehtävä äks määrä ostosuoritteita, joista palkinnoksi saa tarran tai leiman? Vähän niin kuin lapsena pyhäkoulussa kerättiin käyntikerroista lampaita ja tähtiä. Noissa kauppaliikkeiden vihkoissa on vain toisen tason porkkanat: voi ostaa miinus monella kymmenellä prosentilla uudet liinavaatteet tai viinilaseja tai saada suomalaista designia. Minun pilettiini saa merkinnän ostetusta purnukasta, tuubista tai törpöstä, ja sitten puolenkymmentä leimaa kerättyään voi valita joko peltipurkin, lasipurkin tai jotain muuta tähdellistä.

On jotenkin kyseenalaista kartuttaa keräilysaldoa tässä kuussa, jolloin olen sitoutunut minimalisoimaan kotimme tavaravarantoa. Toisaalta lahjomisen aika on niin likellä, että ainahan noista kotiin kätketyistä kampanjatuotteista voi löytää jonkin kivan lahjan jollekulle. Vielä en ole keksinyt, kelle antaisin kolme vuotta sitten keräillen metsästetyn Mariskoolin tai raaskinko luopua yhdestä kosteusvoiteilla kerätystä muumimukista. Tässä sitä ollaan: keskellä voideputkiloita vatkaamassa designkuppeja ja varomasta rasvaisten sormenjälkien jättöä.

PS
Vinkki – kokeile kotona
Kun alat raivata kotia pyhäkuntoon, rasvaa kätesi kaikilla niillä joutovoiteilla, joita käsilaukuista, yöpöydältä ja toiletista löytyy. Käy sitten syynäämään kaappejasi. Jos tavarat lipeävät käsistäsi kurottelun ja kasatanssin lomassa, kohtalon pitkä kynsi on valinnut ne kiertoon lähteviksi. Toista tätä useita kertoja viikossa – mieluusti päivittäin.

Minimalismia meikki- ja purkkikasoilla. Nämä parikymmentä joutavaa lähtivät viime viikolla.

Minimalismia meikki- ja purkkikasoilla. Nämä parikymmentä joutavaa lähtivät viime viikolla.

 

Kommentit

 • Cirkkuli

  Toiselle joutava voi olla toiselle aarre :) Mistä noita purnukoita tuleekin laukkuun ja kaappeihin? ;) Olemmeko oppineet hamstraustaidon vai tuleeko se geeneissä? Vai olemmeko mainonnan uhreja? Tässäpä miettimistä. Täytyykin enemmän keskittyä omaan ostoskäyttäytymiseen ja tarkkailla ihan mielenkiinnosta itseään, mikä saa ostamaan enemmän tuotteita kuin oikeasti tarvitsee? Kiitos blogistasi!
  P. S Tuleeko kaappeihin tilaa?

  • Sini-Marja Kuusipalo

   Minulle suurimpia purkkiyliostohoukutuksia lienevät 3+1:n ja 5HH-päivien tyyppiset laarimyyjäiset, joista joko saa halavalla tai kolme kahdesta maksamalla. Oma lukunsa ovat ilmaiset näytteet ja lahjapurnukat. :)

   Ja mitä hamstraustaitoon kaikessa suuruudenhulluudessaan tulee, kyllä se on opittua ja kapitalismin kiroja: Jos evakkomummi aikanaan säästi lahjapakkausten narut, niin miksen minä kaikki muovipussit ja postimyyntikosmetiikkafirman tuotenäytteet. Jos taas asuisimme entisessä Kuubassa, olisi elämä jokseenkin vähäpurkkista ja mainoksetonta.

   PS Tilaa tulee, mutta saisi tulla enemmänkin. Pitänee jatkaa vielä toinen kuukausi. ;)

Kommentointi on suljettu.