Ite tein ja säästin -valaisimet

Keittiö on kodin sydän.

Minulla ei ole mitään oikeita, pysyviä aikuisten harrastuksia, vaan puuhastelen mitä huvittaa ja koska huvittaa. Yksi mieluisa tekeminen on kuitenkin ajoittainen hupsuttelu kodin sisustuksessa. Kotoa löytyy yksi jos toinenkin viritys. Osasta kesken olevia virityksiä olen luopunut siivousprojektin yhteydessä, mutta kyllä näitä vielä riittää.

Tässä muutamia liittyen kodin valaistukseen:

Valmis valaisin. Koottu pienistä paperimökeistä, jotka tehty vanhoista tietosanakirjoista.

Kylä-valaisin. Koottu pienistä paperimökeistä, jotka tehty vanhoista tietosanakirjoista.

Vanhoja tietosanakirjoja  (virsikirja olisi vielä parempi, siitä kuultaa valo paremmin läpi). Mattoveitsi. Liimaa. Narua tai ompelulankaa tai siimaa. Leikkausalusta. Runko esim. vanhasta valaisimesta tai edullisesti Ikeasta.

Tarvikkeet: Vanhoja tietosanakirjoja (virsikirja olisi varmaan vielä parempi, siitä kuultaa valo paremmin läpi). Mattoveitsi. Liimaa. Narua tai ompelulankaa tai siimaa. Leikkausalusta. Runko esim. vanhasta valaisimesta tai edullisesti Ikeasta, omassani on löydetty kirppikseltä: jotain kuitenkin paperin ja lampun väliin, ettei tule tulipalovaaraa (vaikkei nykylamput samalla tavalla kuumukaan).

Ja sitten toinen, meidän keittiön valaisin vanhoista tehosekoittimen kannuista. Ei tarvittu mitään modifiointia, nuo kävivät suoraan Ikean systeemiin.

 

Valaisin Ikeasta ja kannut roskiksesta.

Ikean halvimmasta halvimpaan pöytävalaisimeenkin on piilotettu juju, joka näkyy ainoastaan, kun valo on päällä. Tämä idea on peräisin kaveriltani Sonjalta, joka on vielä hullumpi askartelija.

Ylläri-valaisimen teksti on kirjoitettu maalilla kuvun sisäpintaan ja näkyy vain kun lamppu on päällä.

Ylläri-valaisimen teksti on kirjoitettu maalilla kuvun sisäpintaan ja näkyy vain kun lamppu on päällä. Valaisin Ikeasta, maalia oli joku purkinpohja kotona.

Valaisinteknologiaa on minun tapauksessani löytynyt aina Ikeasta, mutta kai näitä saa jostain muualtakin. Tässä vielä yksi esimerkki luovuudesta: kirahvi on turha, mutta näin se saatiin hyötykäyttöön. En raaskinut sahata päätä pois, silloin kupu olisi ollut suorassa, mutta tämä on mielestäni ihan kiva näinkin ja jos haluan vielä käyttää kirahvia erikseen, sen voi tuosta ottaa käyttöön ja valaisimelle keksitään sitten muuta käyttöä. Johto on toki punainen!

Suoraan eläintarhasta: täti Kirahvi!

Suoraan eläintarhasta: täti Kirahvi!

Tällaista meillä tänään, keittiön siivousta ja askartelua (tehosekoitinlamppu oli ennen vain yksikupuinen, nyt siinä on kaverukset). Mitäs teillä?

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Hyvältä näyttää.

Kommentointi on suljettu.