Loputon kevätsiivous: Kaupallinen ilmoitus

Harmi, ettei blogilla ole keskisuomalaisia lukijoita, sillä nyt pitäis vanhoista jääkaapista ja pakastimesta päästä eroon. Käyttökelpoiset ovat molemmat, takuu ei enää ole kummassakaan voimassa ja kevyesti pyyhittyinä, ei hinkattuina, myydään, vain nouto.

Tässähän kävi näin, että vaikka on ihan toimivat pelit molemmat, alkoi kyllästyttää ruokailutilan ahtaus lähinnä arkkupakastimen viedessä muutaman neliön lattiaa, liittyen tähän kesken vieläkin olevaan kevätsiivousprojektiini, joka on edennyt jokseenkin takkuisesti viime kuukaudet ja välillä unohtunut tyystin. Tosin ajatus olikin tehdä pysyvä muutos eikä pikalaihdutusta tavarapaljoudessa, sillä mikä lähtee nopeasti, yleensä palaa korkojen kera, myös tavaran karsimisessa.

Ostimme jääkaappi-pakastinyhdistelmän, joka menee aika sutjakasti entisen jääkaapin tilalle, kunhan kaappirunko purettiin ympäriltä, entinen kun oli vain 55 cm kapea ja uusi pullea 60 cm, joten uusi tarvitsee vieressä olleen leveällä listalla peitetyn tyhjän kohdan tuuletusta varten. Korkeus muuttui, joten myös alapuolelta väheni kaappitilaa yhden kaapin verran, mikä ei haitannutkaan yhtään, koska keittiössä oli jo tehty kaappien järkevöittäminen. Tuo kaappi on siis kesästä asti jo ollut tyhjillään, odotti tätä ratkaisua.

Jääkaappia ostettaessa on välillä tarjouksia, että vievät vanhan pois kun uusi tulee, mutta eipä se ollutkaan maksutonta, joten tilausvaiheessa tein päätöksen, joka myöhemmin osoittautui aikaa ja tilaa vieväksi virheeksi: Minähän en maksa kellekään toimivien pelien kuljettelusta vaan myyn ne! Miksi tämä oli virhe?

  1. Jääkaappi vaihtui vanhasta uuteen jo pari viikkoa sitten. Vanha jääkaappi muutti asumaan pakastimen viereen ja siinä ne nyt nököttävät, koska olen melko saamaton aloittamaan aktiivista myyntiä.
  2. Vanhaan pakastimeen on epähuomiossa tullut laitettua välillä tavaroita, koska se on vielä päällä.
  3. Sähkönkulutus on tuplat, koska vanha pakastin on edelleen piuhan päässä, koska se pitäisi sulatella ennen töpselin ottamista seinästä ja sulattamisen aikaan pitäisi olla kotosalla, ettei tule parkettivahinkoja.
  4. Saattohoidossa olevat kodinkoneet muistuttavat jatkuvasti siitä, miten vähän tilaa keittiössä ja ruokailutilassa oikeastaan onkaan.
  5. Facebookin myyntiryhmien lyhenneviidakko on melko raivostuttava. AV, YV, jono, MMM? Varataan, perutaan varaus, jatkuvaa soutamista. Lisäksi kysymykset, joita esitetään, ovat mahdottomia. Jos tietäisin, mikä tuon laitteen tarvitsema sähkömäärä vuodessa on, olisin kertonut sen jo ilmoituksessa, mutta arvatenkaan noin vanhan laitteen tietoja ei löydä Googlella eikä ole mitattu. Se on vanha kuin taivas, tule toimeen sen kanssa, jos halvan haluat!

Ihan noin niin kuin vinkkinä muille kodinkoneita vaihtaville: loppujen lopuksi se kuljetusmaksu vanhan poisviemisestä on aika pieni kustannus. Jos teillä on kavereita Jyväskylässä jääkaapin tai pakastimen tarpeessa, vinkatkaa! Koska jääkaappeja näkyy olevan maksaville asiakkaille kaupassakin, saatan päätyä tässä illan mittaan siihen, että lahjoitan nämä eniten tarvitsevalle ilmaiseksi.