Kokko on sytytetty!

Facebookissa oli ohimennen mainittu makkaranpaistomahdollisuudesta sekä kokosta klo 18 Lehtisaaressa, Viitaniemessä ja sinnehän me sitten suuntasimme hieman ennen kuutta. Jyväskylässä on kaupunkialueella vain muutamia kokkoja ja tuo oli lähin vaihtoehto meille. Myös ajankohta oli passeli: iltavirkut haluaa savustaa itsensä hyvissä ajoin.

Paikan päällä meille selvisi, että kyseessä on seurakunnan paikka. Vaikka olemme aikamoisia pakanoita muuten, viehätti leirikeskuksen isolla kirjoitetut säännöt: ei tupakointia, ei alkoholia. Läheisellä uimarannalla taisi nimittäin olla ihan päinvastaiset säännöt. Niinpä hyppäsimme veneeseen ja matkasimme saareen. Paikalla oli paljon lapsiperheitä sekä reilusti seurakuntanuoria. Muutakin porukkaa tuli paikalle hyvän sään houkuttelemana, mutta meininki säilyi mukavana. Sauna oli lämmin ja kolme nuotiopaikkaa piti huolen siitä, että eväsmakkaroiden paistaminen sujui sovussa.

Kokko paloi komeasti niemen nokassa ja järvellä oli paljon soutajia ja melojia. Aurinkokin paistoi ja makkara maistui perheelle. Retkeilijänä olin muistanut pakata mukaan puukon, jota sitten sain lainailla muille perheille, kun heidän teräaseensa olivat kotosalla. Huomasin tavaroita takaisin kassiin pakatessa, että sinappi oli vanhentunut huhtikuussa, mutta mitäs me pienistä.

Kaupunkijuhannuksen hyviä puolia on myös improvisoinnin mahdollisuus: makkaranpaisto ei vienyt nälkää mennessään, joten tulimme kotiin Mäkkärin kautta. Roskaruokaa juhannuksena, en edes muista, koska tällaista olisi tapahtunut aiemmin!

Hyvää juhannusta kaikille lukijoille ja olkaa varovaisia veden ja tulen parissa! Ja terveisiä Savoon suvulle!