Kotikauppakassi

Kaikenlaista ostosta sitä pitää kaupasta kantaakin kolmihenkiseen talouteen.

Mahtavaa, meilläpäin on uusi ruokakauppa nimeltä Mukava, joka toimittaa ruokaa kotiin! Voin ostaa ja maksaa verkossa ja joku tuo ruokaa meidän kotiovelle!

Miksi olen tästä niin innoissani?

Minimalistisuus-raivaamis-kevätsiivousprojektissani on tärkeää välttää ostamista. Tunnistan ongelman, joka minulla on: kun menen kauppaan ostamaan ruokaa, en osta vain ruokaa, vaan ostan samalla lenkkarit tai muutaman pokkarin. Innostun uusista, kauniista asioista, kuten peltipurkista koirankekseille (kumpikaan koira ei juurikaan saa keksejä syödä). Minun on vaikea vastustaa suklaata, jäätelöä ja keksejä. Tämä verkkokauppa tuli siis juuri oikeaan aikaan minun kannaltani.

Ajankäytön kannalta ongelmallista on ollut lyhytnäköisyys: kaksi aikuista ihmistä tuhlaa puoli tuntia päivässä kaupassa, eikä osta mitään ylihuomiselle.

Ei heräteostoksia. Ei herkkuja. Lähiruokaa ja luomua. Paljon kasviksia. Eikä mitään tarvitse kantaa. Yksi palvelun parhaista puolista on se, että kauppa ei kuulu mihinkään ketjuun: bonuksia ei siis kerry. Minullahan on tämä lievä allergia kanta-asiakkuuksiin: käyn missä kaupassa huvittaa, en keskittämässä. Ainoa kauppaketju, jota lämmöllä tuen, on Suomen Lähikauppa eli Siwa: ne ovat tehneet hyvää työtä uudistamisessaan viime vuosina.

Saas nähdä kuinka tässä käy. Ensiajatukseni oli, ettei tarvitse enää ikinä mennä kauppaan. Tämä ei varmaankaan ole realistista, mutta huomattavasti vähemmän tarvitsee!

Kuopiossa löytyy ainakin yksi kauppa, joka kuljettaa eväät kotiin, muista Savon kaupungeista en tiedä. Oletteko koskaan tilanneet ruokaa kotiin kuljetuksen?

PS. Jos esittelen täällä palveluja tai tuotteita, en saa siitä mitään korvausta. Tämä ei ole sillä tavalla kaupallinen blogi.