Kotimaan matkailua: Tampere

Ensimmäisenä sanon, jottei unohdu: Tavisvägenille pääsee myös Facebookissa! Seuraa tästä ja saat tiedon uusista jutuista uutisvirtaasi!

Viikonloppuna mennen tullen kävimme Tampereella: perjantaina olimme yötä Villa-hotellissa ja sunnuntaina kävimme pari tuntia pyörimässä pitkin kaupunkia ennen siirtymistä keskemmäksi Suomea. Majoitus putiikkihotelli Villassa oli meille just passeli, lähellä juna-asemaa ja keskustaa, rauhallinen ja mukava pikkuinen hotelli. Aamupala läheisessä maamerkissä, Torni-hotellissa, sisälsi mustaamakkaraa, joka iltasella jäi syömättä, kun kävimme ruokailemassa kaupungilla. Tosin osuimme sellaiseen paikkaan, että ruoka onneksi oli parempaa kuin palvelu, jääköön siis mainostamatta tylyn tarjoilijan vuoksi. En tiedä, mitä teimme väärin tai sitten hänellä oli vain huono päivä. Ruoka oli kyllä erinomaista!

Upouusi Torni-hotelli ja melkei sen kyljessä Villa-hotelli.

Upouusi Torni-hotelli osoittaa suuntaa ja melkein sen kyljessä on pikkuinen Villa-hotelli. Kuva: Heikki S.

Perjantaina jäimme ilman Minetti-jäätelöä, ja itse asiassa kokonaan ilman jäätelöä, koska ravintolaan mennessä päätimme käydä kioskilla ruokailun jälkeen, sitten kun olimme menossa, yksi kioski oli ”huoltotoimenpiteissä” ja toinen suljettu.

Jos perjantaina jäimmekin ilman palvelua ja jäätelöä, tilanne korjaantui sunnuntaina: söimme ihanassa New York Bar & Restaurantissa, jossa oli kivaa ruokaa ja hyvä palvelu. Jälkiruoaksi kävimme sitten vihdoin sitä perjantaista asti haaveiltua Minetti-jäätelöä ja maut olivat jotain uskomatonta: Vaahtokarkkia ja Superman-purkkajäätelöä. Tuo purkanmakuinen jäätelö aiheutti hieman naurunpyrskähdyksiä! Jos on maalla kasvanut sen verran tynnyrissä, että pienenä on huijattu tästä ja on sitten uskonut ehkä jopa hävettävän myöhään, että purkan nielaisemisesta seuraa 100 prosentin varmuudella suolitukos ja kuolema… On vaikea olla muistamatta tuota traumaa syödessään jotain, joka niin erehdyttävästi maistuu hedelmäpurukumilta! Me käytämme muuten äkkimakeista asioista sanontaa ”Tää on taas tällainen instant diabetes -herkku”, ja sellaista nämä Minetin superjätskit ovat.

Vielä majoituksesta: ihana ja nätti on tuo Villa. Sisustuksessa on herkuteltu oikein karkealla villalla sekä pehmeillä neuleilla. Valokuvatapetit kruunaavat huoneet, joissa on hyvin suunniteltu valaistus. Huonekorkeus oli melko matala ylimmän kerroksen huoneessa, mutta se ei haitannut huoneen ollessa valoisa ja avara.

Aina on hyvä hetki haaveiluun.

Aina on hyvä hetki haaveiluun. Kuva: Heikki S.