Loputon kevätsiivous: tulin ulos kaapista työpaikalla

Puhuin töissä siivoamisprojektistani. Miespuoliset kollegat pyörittelivät vähän silmiään ja katsoivat säälien puolisoani, joka siis samoja hommia kanssani tekee. Eräs kertoi ohimennen tyttöystävän lukeneen Konmarin ja sen jälkeen heillä oli raivaamisvimma viuhunut. Hyvä! Kannustan!

Töissäkin osuin tehtävään, jossa pääsee joskus raivaamaan vanhoja systeemeitä. Esimerkkinä tästä testilaitepöytä, johon on ajan myötä kertynyt aikamoinen määrä laitteita, uutuuksia ja vanhoja. Porukasta alkoi kuulua porua, jotta kun ei koskaan ole se mun tarvitsemani vehje virroissa. Pistorasioita kun oli murto-osa laitteiden määrästä.

Käynnistin nopean laskutoimituksen päässäni ja päätin karsia 75%. Sen jälkeen on suurin piirtein yhtä monta pistorasiaa, laturia ja vekotinta. Tällä mennään hetki, mitään en vielä heittänyt pois, mutta laitoin sivuun. Pöytä näyttää siistiltä entisen läjän sijaan ja siivoojankin arki helpottuu. Vielä kukaan ei ole kaivannut piilotettuja vaihtoehtoja eikä enää valittanut, kun ei ole laitteissa virtasta.

Tämä muuten toimii astioissakin: jos sulla on oikein paljon astioita, niitä on sitten puhtaina tiskikoneessa, kun niitä on hankala laittaa kaappiin, likaisia tiskipöydällä odottamassa, että puhtaat laitetaan kaappiin ja näin ollen on keittiössäsi ainainen kaaos. Jos taas sinulla on kohtuullinen määrä astioita, ne on helppo laittaa puhtaina kaappiin ja tiskikoneelle ei pääse muodostumaan loputonta jonoa likaisista astioista.

Pistä siis karsien!