Miten tavis pukeutuu kuntosalille – ne rikoot

Kaveri kyseli, että onkohan se kallista, käydä kuntosalilla. Sanoin, että jossain on ja jossain ei, yleensä mitä enemmän maksat, sen enemmän saat kaikenlaista muuta hyvänä pitämistä. Sitten hän mietti, että onko ne vaatteet kalliita? Mietin, että valitettavasti ei, mutta en halunnut hillitä hänen kuntoilu-uransa alkua saarnaamalla muusta kuin liikunnan tärkeydestä.

Vanha sanontahan on, jotta salilla voi käydä vanhoissa verkkareissa ja t-paidassa ja siellä ei tarvitse hifistellä teknologiavaatteilla. Minä kommentoisin tähän, että ei. Jos salimaksun jälkeen jää muutama kymppi, kannattaa investoida vaikka vähän edullisempiinkin vaatteisiin, joissa hikoilu ei tunnu epämukavalta ja liikkeet ei häviä vaatteen säkkimäisiin muotoihin. Tietenkin, jos tämä on se kynnyskysymys, salille päästetään kyllä sisälle vaikka niissä vanhoissa verkkareissa, ei siellä portsareita ole paitsi asiakkaina, mutta suosittelen ostamaan kivat treenipöksyt ja jonkun samoista urheilumateriaaleista tehdyn paidan sekä urheiluun tarkoitetut alusvaatteet. Niissä on vaan kivempi puskea hikeä ja näyttävät paremmilta kuin lököverkkarit. Lisäksi liike esimerkiksi peilin kautta näkyy paremmin, jolloin voi korjata virheitä asennossa, jos huomaa vaikka olevansa vaikkapa liian kumarassa.

Ongelma vaatteiden halvassa hinnassa on siis muu kuin niiden tarve. Luullakseni ihan kaikki treenivaatteet lähes kaikkialla on tehty pienillä laittomilla kätösillä ja materiaaleista, joista koko maapallo tuhoutuu. Laittakaahan linkkiä ekologisiin ja eettisiin urheiluvaatteisiin, kuka vaan! Todella halajaisin sellaisiin sujahtaa, mutta todellisuus on karua, tätäkin kirjoittaessa päällä on Nikeä ja Adidaksia. Näitä ei taideta tehdä kotimaassa eikä lähialueilla. Ekologisuus karsiutuu jo muovisista materiaaleista, mutta nämä kestävät paremmin kulutusta ja pesemistä kuin puuvillaiset kaverinsa ja puuvilla on todella ikävää märkänä. Uusissa materiaaleissa pyritään pehmeyteen ja puuvillamaisuuteen, mutta ne ovat polyesteriä ja elastaania. Jonkinlaiset myrkkykäsittelyt ovat todennäköisiä, koska miten muuten saadaan muovi näyttämään puuvillaiselta?

Voin suojella luontoa pesemällä treenivaatteeni tuoreeltaan ja siten lisätä niiden käyttöikää, ettei minun tarvitse jatkuvaan olla  ostamassa uusia eikä myöskään haista pahalle, kuten olen ilokseni huomannut. Ne eivät tosiaan juurikaan kulu, mutta kauhea haju alkaa pinttyä jossain vaiheessa, varsinkin kun useinkaan salin jälkeen heti ei ehdi pesukonetta pyörittää. Sitten liottelen vaatteita etikkavedessä ennen pesua ja pelastan niitä taas hetkeksi eteenpäin.

Kengät on hyvä olla salillakin ja säännöissä sanotaan aina, että nimenomaan vain sisäkäytössä olevat kengät käyvät. Kurasaappaat tekee pahaa tuollaisille sisäliikuntapaikoille enkä tajua, kuinka joku voi jättää ne kolme sääntöä lukematta: käytä pyyhettä ja sisäkenkiä, älä paisko painoja. Mitään muuta ei tarvitsisi tietää, joten lie tämäkin artikkeli turhanpäiväinen.

Itse juoksen juoksumatolla, joten mitkä tahansa kengät eivät käy, mutta muuten kevyet lenkkarit tai sisäpelikengät ovat passelit. Itse ostin omani jostain alennusmyynnistä ja niillä on menty jo vuosi, eivätkä ne näytä kärsineiltä. Voi olla, että on ollut vaan varovainen käyttäjä.

Sopivien vaatteiden ja sisäkenkien lisäksi mukaan vesipullo ja pikkupyyhe. Vesi on riittävä juoma aloittelijalle ja hampaat kiittää, ylihintaiset maustetut proteiinivedet ovat edistyneemmille jos heillekään. Jos kaupassa muuten lukee jonkun asian kohdalla ”palautusjuoma”, se luultavasti on enimmäkseen vettä kuitenkin. Vesipullojen ja banaanien kohdalla tulisi lukea: tämä on hyväksi treenin jälkeen!

Kuntosalin sivuilta tai vastaanotosta kerrotaan, millä saa pukkarin kaapin oven lukkoon, kolikolla, omalla pikkulukolla vai jollain muulla keinolla.

Taiiiii, jos satuit liittymään jonkun mystiikkakerhon kunniajäseneksi saadaksesi parhaat tulokset kolmessa viikossa ilman hikoilua osallistumalla pyhiin riitteihin, voi olla että sun sallilla ei nää säännöt päde. Lue siis vielä varmuuden vuoksi säännöt, jotka sait maksaessasi (toivottavasti rahalla, et sielullasi). Meikätyttö nostelee puntteja GoGo Expressillä, oon supertyytyväinen enkä saanut tästä (kään) postauksesta mainosrahaa, on vaan paras paikka missä oon käynyt salilla!