Niksejä kyökkiin!

Pataleipä.

Korppujauhoja voi tehdä näkkäristä. En enää osta tavallisia korppujauhoja, koska näkkäristä tulee niin paljon parempia. Puolikas kerrallaan mortteliin ja aijai, näillä tulee hyviä lihapullia.

Vedenkeitin on nopea ja kätevä vedenkeittäjä, nopsempi kuin levy.

Pataleipä on hyvää ja helppoa herkkua, tosin ei sovi hätähousulle, kun sitä pitää muhittaa ainakin yön yli. Ohje löytyy esimerkiksi täältä. Minulla ei ole valurautapataa, vaan perintövuoka merkkiä Pyrex, silläkin tulee erittäin hyvää pataleipää. Käytän sämpyläjauhoja ja en ole tainnut muistaa öljytä pataa. Onhan se melkein sama ohje?

Kuuntele Yle Puhetta. Puheradio on ohjelmasta riippumatta parasta viihdettä ja kun sen saa kuuluviin kännykästä, ei tarvitse erikseen etsiä radiota. Varo kuitenkin urheilulähetyksiä, illat on joskus niitä täynnänsä, silloin seuraksi sopii Yle Areenan radiotallenteet.

Aamupalaksi herkkua: keisarin pannukakkuun tulee 1 kananmuna, 1 dl maitoa, muutama lusikallinen jauhoja sekä ripaus suolaa ja sokeria. Seos pannulle öljyyn tai voihin ja kyllä kelpaa. Tarjoa pannukakun lisänä hilloa tai marjoja, päälle anopin tekemään kuusenkerkkäsiirappia loraus.