Ruotsalainen siivous

Onko lukijoilleni tuttu termi tämä ”ruotsalainen siivous”? Terveisiä vaan ystäväni äidille Armille Varkauteen, hän tätä käytti kun kaksi tytönheitukkaa koitti luistella nopeammin imuroimalla vain keskilattiat.

Jos siivotaan, siivotaan huolella. Minähän vihaan esimerkiksi imurointia ja siksi pyrinkin tekemään sen huolellisesti, etteivät villakoirat hiivi soffan alta näkyviin kahden minuutin päästä siitä kun imuri on vaivalla ripusteltu takaisin siivouskaappiin. Miksi se siivouskaappi on muuten huushollin syrjäisimmässä kulmassa, vähän hankala ja ahdas? Korjataan! Siivouksesta pitäisi tehdä ilon asia ja helppoa huttua! Siivouskaappi paraatipaikalle, huurrelasiovet ja oikein näyttely niistä pölyhuiskista ja tupsuttimista sekä virtaviivaisesta imurista.

Omaan imuriajeluuni siis kuuluu listojen päälliset, sohvan alus ja päällinen ja huonekalujen siirtely. Ärsyttää se nopeampi tapa, jossa nämä jätetään huomiotta, mutta luulen olevan minua tarkempiakin imurimestareita, jotka ovat vieneet huolellisuuden aivan uudelle tasolle. Haluaisin heidän vinkkeihinsä tutustua, tapoihin, joilla imurointiväliä voi vielä kasvattaa, kun loppukin piileskelevä pöly on taklattu. Tiedätkö sinä tapauksia, jotka ovat imuroinnin suhteen yhtä huolellisia kuin silittämisessä henkilöt, jotka silittävät sukkansakin?

Mitä kuuluukaan loputtoman kevätsiivouksen puolelle? Hieman oli hiljaiseloa, nyt taas parempaa ja mikäs sen parempi sysäys raivaajalle kuin anopin viikonloppuvierailu… Esittelen joskus vielä teillekin loistavan lopputuleman!

 

*muokkaus* Tarkennuksena vielä kun googlettelin: ruotsalainen siivous meinaakin, että imuroidaan kaikki mutta pyyhitään lattiat vain mattojen ympäriltä. Eikös vain?