Ruusuntuoksua väärissä paikoissa

Kuvan metsämansikan kukat eivät liity artikkelin huolenaiheeseen.

Tämän viikon kemikaaliyllätys tulee Alwaysilta samaan hintaan kuin ennenkin. Lukuisat reportaasit kuukautissuojahyllyjen liepeiltä kertovat pyörtyilystä, oksentelusta, kutinasta, näppylöistä ja ahdistuksesta. No okei, luin tuon yhden jutun ja bongasin aiheen muutamista muista keskusteluista Twitterissä ja Facebookissa. Kärsivä nainen on äänekäs nainen.

Always siis päätti lisätä jotain kukkaistuoksua naisten ”sinne”, kun niillä on ”ne”. Sehän kuulosti markkinointiosastolla kivalta, pistetään vähän lisää häpeää ja piilottelua tähän kuukautishommaan, eihän kukaan halua haista pahalle, vaikka olisikin se aika kuusta ja kaikki muut asiat pielessä! Totta puhuen kyseessä oli kai ollut jonkinlainen ilmanraikastimen tuoksu, eikä kukkaistuoksu, mutta minusta kukkaistuoksu kuulostaa romanttisemmalta ja jotenkin puoleensavetävältä, kuin kalliilta parfyymilta.

Käsittääkseni tämä villitys on kansainvälistä, koska muistelen vähän joskus reissussa ihmetelleeni näitä tuotteita, jotka oli merkitty hajustetuiksi ja tuoksukin oli kerrottu, kukkainen tai mehukas, mitä lie olleet. Suomessahan nainen on sillä tavalla rohkea ja häpeämätön kehonsa suhteen, että meille on vaikea tällaista näin räikeää typeryyttä isoin kirjaimin myydä, ilmeisesti nämä tuoksut on tulleet kauppoihin kaikessa hiljaisuudessa eikä paketissa ole asianmukaista varoitusta: sisältää hajusteita. Suihkuttaisitko hajuvettäkään herkkiin paikkoihisi? Jos teet niin, lopeta heti, se ei voi olla hyväksi!

Mikäli kirjoitin merkin väärin, olen pahoillani. En omista näytekappaleita eikä ole asiaa kauppaan tarkistamaan. Itse käytän kestoasioita, kestoa ja kuukuppia.