Tampere, varautukaa kaikkeen!

Tässä ollaan matkalla Tallinnaan, tämä kuva oli kännykän kuvista lähimpänä kotimaan matkailua. Turussa oltiin viime vuonna.

Puolisoni on kotoisin Tampereen tuolta puolen, paikasta, jossa on vaihtunut sekä nimi että väestön ikärakenne, nimittäin Vammalasta eli Sastamalasta. Yksi ystävä purskahti nauruun kuullessaan tämän, koska hän ei tiennyt paikkakuntaa ja ajatteli nimen olevan vitsi.

Hyvähän minun on pilkata, onhan synnyinkuntani kuitenkin Varkaus, jolla on niin edustava ja ei mitään mielikuvia herättävä nimi.

Nyt ollaan kuitenkin matkaamassa perjantaina Vammala-Sastamalaan viikonloppua viettämään ja pieni stoppi Tampereella. Menemme Tampesterissa hotelliin yöksi, sillä S-ketju on halpuuttanut ensin ruokaa koko kevään ja nyt kesällä sitten hotellihuoneita. Ilmaiseksi ei päästä ja muukin majoitus olisi passannut, mutta arpa osui tähän hotelliin.

Tampere on mielenkiintoinen paikkakunta. Kieltä en ymmärrä ja perinneruoka yhtä houkuttelevan näköistä ja samanväristä kuin mämmi, tosin enemmän minun makuuni. Annan silti Tampereelle mahdollisuuden! Ja nimestä huolimatta myös Sastamalalle.