Tänään Helsinki, huomenna San Francisco

Tänään lähden kesälomamatkalle Jenkkeihin! Matkaa kohteeseen on vielä tuhansia kilometrejä ja puolitoista vuorokautta, matkakuumetta

Salamatkustaja Möykky-koira.

Salamatkustaja Möykky-koira.

uhkaa pukata ja matkalaukkuuni pyrkii salamatkustaja.     Koska olemme poissa kotoa kaksi viikkoa, on matka edellyttänyt valmisteluja myös kotona, lapsi ja koirat kun eivät pärjää keskenään (vielä). Meillä on onni tuntea yksi maailman parhaista koiranvahdeista, kaverin pikkusisko, joka asuu kotonamme lomamme ajan. Tämä on vaivattomin tapa meille ja paras koirille, kotona on tuttu ympäristö vaikka emäntä ja isäntä olisivatkin poissa. Toinen vaihtoehto olisi koirahoitola, joissa voi näin lomasesonkina olla ruuhkaa. Meillä oman mausteensa soppaan tuo autottomuus: siirtyminen vaatii suunnittelua.

Hyvä lomasuunnittelu on melkoista palapeliä: milloin saan lomaa, milloin matkustuskaveri saa lomaa, onko koirilla hoitaja, lähteekö lapsi mukaan vai tarvitseeko hänkin hoitopaikan. Kun on hyvä tukiverkosto, palaset yleensä loksahtelevat paikoilleen, mutta joskus on tullut esimerkiksi sairastuminen kriittisellä hetkellä ja silloin voi koko matka peruuntua, vaikka lomailija olisi kuinka lomaterässä.

Tänään palaset ovat kohdillaan eikä suunnitelma B ole tarpeen, kohta siis bussiin ja kohti Helsinkiä!