Testissä palashampoo Lush New

Juuri kun aloin tottua pesemään hiukset suolalla ja huuhtelemaan ne etikalla, ystävä toi Lontoon tuliaisina Lushin palashampoota ja hiusnaamion. Katkaisen nyt hyvän tukan koskemattomuuskierteen näitten tuoksuihmeiden takia. Toivottavasti nämä sopivat minulle, aiemmat kokemukseni ovat olleet hyviä.

Lush on käsintehtyä kosmetiikkaa ja sitä saa myös Suomesta. Itselläni oli pitkään ennen tuota Meinebase-suolaan siirtymistä Lushin kasvojenpesuaine, joka toimi erinomaisesti juuri minun ihotyypilleni. Suolakokeilu kuitenkin jätti tuon mustan palasaippuan kaappiin. Minulla oli myös yksi tällainen shampoopala, joka jäi kesken siirryttyäni kokeilemaan ensin pelkkää etikkahuuhtelua ja sitten Meinebase-suolaa hiustenhoidossa.

Miinuksena näissä tuotteissa on mielestäni hieman liian voimakas tuoksu ja se, etteivät nämä oikeastaan eroa kaupan shampoosta kuin olomuodon suhteen: nämä ovat samaa ainetta kiinteänä. Jos siis haluaa palashampoota, jossa on eri tekniikka ja aineet kuin nestemäisessä shampoossa, pitää vaihtaa merkkiä. Nämä ovat kuitenkin tavalliselle shampoonkuluttajalle erinomainen portti ekologisempiin aineisiin, sillä kokeilut vie mennessään! Riittoisuudesta plussaa, yksi pala kestää käytössä viikkokaupalla. Matkalla näiden etuna on se, etteivät ole nestettä eli esimerkiksi lennoilla ovat helpompia kuin nesteshampoot ja kulkevat kätevästi koteloissa, joita saa Lush-kaupasta.

Tänään kokeeseen pääsi Roots-hiusnaamio ja New-shampoo. Roots tuoksui mintulle ja puhtaudelle, hieroin sitä hiuspohjaan ja annoin vaikuttaa reilun ajan. Pesin hiukset New-shampoolla, joka oli erittäin jouluinen tuoksultaan ja aivan uskomattoman vaahtoavaa kamaa, homma lähti ns. lapasesta ihan täysin! En muistanutkaan moista edellisen palan kohdalla, mutta se olikin jokin muu ”maku”. New on tarkoitettu hiuspohjan virkistämiseen ja stimuloimiseen mausteineen ja yrtteineen. Hiukset puhdistuivat todella puhtaiksi, enkä käyttänyt hoitoainetta jälkikäteen (koska en sellaista omista). Punainen väri on vaahdossa ja shampoopalaa käsitellessä voimakas, mutta ei tartu hiuksiin tai iholle. Nyt odottelen mielenkiinnolla, aiheuttaako shampoo kutinaa tai iho-oireita, joskus käy niin näin voimakkaasti hajustetuissa tuotteissa. Ainakaan parin tunnin kuluessa pesusta ei ole oireita tällä kertaa ilmaantunut.

En yleensä suosittele hajustettuja asioita, mutta jos et ole herkkänahkainen tai -nenäinen, Lush on tutustumisen arvoinen nerkki. Laadussa ei häviä kaupan tai kampaamon tuotteille, hinnat ovat riittoisuuden ansiosta kilpailukykyiset ja käyttäminen helppoa. Shampoo kannattaa valita oman hiustyypin mukaisesti, valikoimassa kyllä löytyy!

*Lush ei ole mukana testissä eikä kyseessä ole kaupallinen yhteistyö, vaan ystäväni toi nämä tuotteet minulle tuliaisena Lontoosta. Terkkuja Sonjalle ja kiitos kivasta lahjasta!

p.s. Jos yrityksesi on kiinnostunut testeistä ja tuote vaikuttaa minun ideologiaani sopivalta, ole yhteydessä minuun! Teen mielelläni testejä myös kaupallisen yhteistyön merkeissä.