Toimiva rangaistus ylinopeuden ajamisesta

Aamusella kävin kuntosalilla ja matkalla näin taas kerran ihan järjettömiä ylinopeuksia ajavia autoja kaupunkialueella, kovassa ruuhkassa. Keskustelimme miehen kanssa siitä, mikä toimisi kaikkein tehokkaimmin rangaistuksena ylinopeudesta ja mikä olisi myös ylinopeuksia ennaltaehkäisevä toimenpide. Keksimme täydellisen ratkaisun.

Jokainen ylinopeutta ajava joutuisi jäädessään kiinni ylinopeudesta luovuttamaan ajoneuvon joksikin kohtuulliseksi ajaksi valtiolle rikoksentekovälineenä ja häneltä ei suinkaan otettaisi ajolupaa pois, vaan hän joutuisi ajamaan huomattavasti omaa ajoneuvoaan vaatimattomammalla autolla sen ajan, kun oma auto olisi valtiolla jemmassa. Esimerkkeinä voisi olla mopoauto, Ford Ka tai Fiat Punto. Mopoautossa nopeuskin olisi sopiva, siinä ehtisi miettiä omaa käytöstään ja hävetä tekosiaan.

Uskon, että valtio saisi nopeasti todellista vaikutusta liikennekäyttäytymiseen tällaisella rangaistuksella. Kun liikennevahingot ja kaikenlainen törttöily vähenisi, siinä syntyisi selkeää säästöä yhteiskunnalle.

Kommentit

  • Jlk11i

    Kyllä Fiat Punto ainakin kulkee niin lujaa, että kortti lähtee varmasti. Hiukan asiantuntemusta, pyydän.

  • Anne Sulander

    Kyse ei olekaan vauhdista. Jokaisen hulppean minkäliejatkeen jälkeen pikkuauto kolahtaisi edes itsetuntoon. Juttu oli pikkusen pilke silmäkulmassa kirjuutettu, oikeasti en usko koston olevan hyvä rangaistuskeino. Tuolla kävelymatkalla nähdyt hurjastelijat liikkuivat, kuten melko tavallista, todella kalliilla autoilla.

Kommentointi on suljettu.