Vaatekaappi matkalaukkuun

Jostain syystä kevätsiivousprojektini ei koskaan päässyt kunnolla maaliin. Ärsyttää, kun vähän pääsin alkuun ja sitten tuli kaikkea muuta mielenkiintoista tekemistä. Keittiö ja olohuone sekä eteinen ovat melko ok, karsimista tapahtuu vieläkin, samoin kuin yhtäkkistä tavaroiden kasaantumista. Vaatekaapit… huhhuh.

Minähän siivosin tosi monta kassia vaatteita pois kaapeista. Ne jäivät lojumaan tyhjään kaappiin, joten varsinainen oikea järjestys ei päässyt koskaan vauhtiin. Mies hikeentyi valitellessani noita pussukoita ja roudasi ne vaatekeräykseen, mutta en ehtinyt siinä kohtaa tarttua toimeen, eikä hän ollut huomannut kaikkia nyssäköitä, joten sekään ei ihan ratkaissut pulmaani. Minun on siis selkeästi vaikea luopua epäjärjestyksestä. Ostin hieman urheiluvaatteita ja siirsin vaatteita kaapista toiseen. Tuttu kaaos on palannut.

Tuli talvi, ja minkalainen tulikin! Enkä löydä pitkiä kalsareita mistään. Olen varma, että ostin pitkiä kalsareita ja pitkähihaisia aluspaitoja viime talvena, mutta nyt ne ovat tuolla jossain kasan syövereissä. Kun suurin osa vaatteista on mustia, on toivotonta etsiäkään, ellei ota koko myttyä pois kaapista. Huokaus.

Päätin kehittää jonkun oman teorian, koska haluan oikeasti löytää vaatteeni tarvittaessa. Minulla on tarve todistaa, että tämä teoria toimii, vaikka en tiedä sitä vielä itsekään.

Olen nyt joulun alta lähtien tehnyt niin, että pyykistä tulevat vaatteet, joita siis todistettavasti on pidetty, järjestelen matkalaukkuun. Minulla on käsimatkatavaralaukku kotivaatteille ja urheilluvaatteille ja iso matkalaukku työvaatteille, ja huomaan, että ne pitää kääntää toisinpäin. Pikkuhiljaa muodostuu se todellinen vaatevarasto, jota käytän. Sen pohjalta on helpompi heittää pois niitä vaatteita, jotka eivät todistettavasti ole tarpeen. Ensin otin vaatteita kaapista ja pyykkikorin ja pesukoneen kautta ne päätyivät laukkuun, nyt olen jo ehkä viikon tai kaksi pärjännyt vain matkalaukun vaatteilla. Minulla on selkeästi univormu, vaikken ole sitä tunnistanut ennen. En tiedä edes, onko se hyvännäköinen, mutta onpahan säädyllinen ja toimistokelpoinen, mietitään tyyliseikkoja sitten myöhemmin.

 

Huomaa muuten, ettei nämä laukut ole edes täynnä! Minä siis voin ottaa mukaan uusia vaatteita harkitusti, mieluusti ensin ainakin päivän pitämisen jälkeen. Kun olen toteuttanut tätä vielä muutaman viikon ja todennut tarpeellisen ja tarpeettoman eron, otan loput vaatteet kaapista, hävitän niistä suurimman osan ja jos joukossa on esimerkiksi kesävaatteita, laitan ne erilleen ja vien varastoon, josta löydän ne keväällä. Matkalaukussa olleet vaatteet siirrän kaappiin hyvää järjestykseen.

Mitenkäs sitten kaikki uudet retkeilyvaatteet? Kerron salaisuuden, kerrospukeutumisen ansiosta se on aika hyvällä mallilla, mitä nyt ne merinovillaiset kalsarit on vielä hukassa tai lie menneet sinne kierrätykseen… Mutta jos ne löytyvät, olen iloinen. Retkeilystä siis lisää tarinaa tuolla Retkeilyblogi Rinkkaputken suunnalla, käy tsekkaamassa, varsinkin jos ei kiinnosta ulkoilu yhtään, kyllä mä houkuttelen sut siihen!

Tuossa artikkelikuvassa muuten tehdään niin tähdellistä asiaa kuin housujen vahausta. Se on niitä retkeilyhommia se.