Vuosipäivä meren rannalla

Olemme olleet naimisissa vuoden! Ekan vuosipäivän kunniaksi saimme lahjan ystävältämme Sunnylta, jonka vieraina olemme täällä Sacramentossa. Lahja oli hyvin salassa pidetty yllätys!

Teemme kaiken kaikkiaan kolme muutaman päivän retkeä, joista tämä oli toinen. Suuntasimme Pacificaan meren rannalle ja olimme varanneet edullisen huoneen motellista, kun matkalla sinne Sunny ajoi ohi risteyksestä ja etsiessään muka kääntymispaikkaa ajoi majakan pihaan! Siis majakan!

Point Montara Lighthouse Hostel

Point Montara Lighthouse Hostel

 

Rantanäkymä.

Rantanäkymä.

Kyseessä on siis majakka ja sen huoltorakennukset, jotka on muutettu hostelliksi. Näkymä on aivan uskomaton ja polkua pitkin pääsee rannalle. Tämä ranta ei ole uimaranta, mutta noin kahden kilometrin päässä kumpaankin suuntaan on uimaranta. Kutsun tällaista fiilistelyrannaksi, joista itse pidän. Koska mielestäni merivesi oli kylmää, jäivät Pacifican uimarannat uimatta, sen sijaan valokuvia tuli otettua, sekä aurinkoa. Niistä kerron teille myöhemmin.

Hostellin sivuilla ei ole ollut näkyvissä yksityishuoneita, mutta soittamalla niitä oli saanut varattua helmikuussa, kertoi Sunny. Huone on pieni, mutta hyvin rauhallinen ja ikkunasta avautuva näkymä on uskomaton. Yhteiset tilat hostellissa ovat siistit ja henkilökunta todella ystävällistä. Aamulla pöydällä oli oman puutarhan salaattia ja luettavaa löytyi eri kielillä kirjahyllystä, johon retkeilijät olivat luettuja kirjojaan jättäneet. Sohvalle kahvimukin kanssa istahtaessa, hyvin nukutun yön ja reippaan aamulenkin jälkeen, tuli mieleen että tänne jos voisi jäädä asumaan, ei muuta tarvitsisi. Täällä ei tosin saa edullisesta hinnasta huolimatta viettää kuin korkeintaan kaksi viikkoa vuodesta ja yksi viikko kerrallaan: muuten tätä ihanuutta ei riittäisi kaikille.

Aamupalan kanssa tuoretta salaattia.

Aamupalan kanssa tuoretta salaattia.

 

Rannikolla huomasimme, että sää saattaa vaihtua sadan metrin matkalla, jos väliin osuu kukkula. Tai ei sää vaan oikeastaan sumuisuus. Hostellilla oli harmaata ja tuulista, mutta kun menimme myöhemmin rannalle, jonne ajetaan tunnelin eli vuoren läpi, siellä oli kyllä tuulista mutta aurinko paahtoi täysillä ja vaatteista sai kuoriutua lähes kokonaan.

Vuosipäivän kunniaksi kävimme syömässä ihanassa ravintolassa lähistöllä, ravintolan nimi oli Half Moon Bay Brewing Co. Ravintolassa oli bändi soittamassa, ulos oli viritetty tulet ja kauniit valot terassilla toivat romanttista tunnelmaa.

Aivan ihanaa. Kyllä joutuu oikeasti suunnittelemaan ensi vuonna ja sitä seuraavina, jos haluaa hääpäivää viettää yhtä ainutlaatuisissa merkeissä!