Kirjailijaksi ja psykologiksi kertaheitolla!

Tämä pitkähkö hiljaisuus ja tauko blogin kanssa liittyivät aika paljon päätökseeni kirjoittaa MMA-hankkeestani kirja (olin myös pitkän pätkän kipeänä ja sen jälkeen päätin pitää muutaman viikon kesälomaa). Kirjaidea tuli heti tämän touhun aloitettuani ja koska en ollut vielä speksannut kirjan sisältöä, oli parasta pistää hanat hetkeksi kiinni ja tehdä uusi suunnitelma.

”Oikean” kirjan kirjoittaminen toi mukanaan myös paljon lisätyötä ja ylimääräisiä valmisteluja – oikeastaan koko tulevan vuoden suhteen. Tämä oli välttämätöntä asioiden sujumiselle järkevästi jatkossa.

EDESSÄ EEPPINEN KIRJOITTAMIS- JA TREENIURAKKA

Kirjoitan siis tästä vuoden mittaisesta kehonmuokkaus- / äärikokeilusta kirjan, joten vapaaottelutouhottamiseni paisui vielä isommaksi projektiksi heti alkuunsa! Asian vaatimat uudet sotasuunnitelmat on laadittu ja olen taas täydellä höyryllä kiinni rutiineissani. Kaikkea jännää on tulossa paljonkin mutta nyt on aika keskittyä siihen olennaiseen ja ensimmäiseen vaiheeseen, eli fyysisen kunnon kohottamiseen.

Päätös kirjan kirjoittamisesta oli itselleni erittäin luonnollinen. Jo yli vuosi sitten aloitin tosissani kirjoittamaan englanninkielistä fiktiota, tavoitteenani saada myöhemmin tulevaisuudessa jotain julkaistua eli tämä vain aikaisti suunnitelmiani muutamalla vuodella. Kirjoittaminen on kiehtonut minua varhaisteinistä asti ja olen säännöllisin väliajoin haikaillut kirjailijaksi itseopiskelemalla kirjoittamisen ja draaman kaaren rakenteita, dialogin kirjoittamista, lukenut aloittelevien kirjailijoiden foorumeita. Vuosien varrella olen aloittanut varmaan puolenkymmentä erilaista yksiulotteista ja amatöörimäistä tarinaa joista jokaisen olen onneksi älynnyt pian aloittamisen jälkeen haudata. Harjoitusta ja lämmittelykierroksia on tullut siis.

Muutamat etukäteen ajattelimani aiheet tälle blogille siirtyvät kirjan sivuille mutta se ei menoa tule haittaamaan. Kirjan lisäksi Savon Sanomien blogini on ainoa paikka johon kirjoitan suomeksi ja itselleni tämä on todella antoisa henkireikä, joten hyvää menoa sekä tekstiä tulee kyllä riittämään ja tulen raportoimaan tulevan talven treeniurakkaa tänne riittämiin.

Treeniurakasta puheenollen, nyt on jo neljäs kuukausi menossa mutta edellämainituista syistä johtuen surkea yleiskuntoni ei todellakaan ole noussut niin paljon kuin tässä ajassa olisi pitänyt. Noh, sitäkin tärkeämpää on siis pistää hihat heilumaan niinkuin olisi jo. Olen tällä hetkellä taas Kuopiossa ja käyn Gladiaattoritehtaalla päivittäin, koko ajan treenin intensiteettiä lisäten. Aloitin myös noudattamaan selkeää harjoitus- ja ravintosuunnitelmaa. Kyseinen ohjelma on itse asiassa todella brutaali ja omistautumista vaativa, mutta sehän kuuluu hankkeeni luonteeseen ja tulosten pitäisi olla miltei taattu.

Ainiin olihan minulla toinenkin uusi aluevaltaus, nimittäin psykologia.

PSYKOLOGIAA OPISKELEMAAN TUKHOLMAN YLIOPISTOON

Toinen iso muutos elämässäni minkä päätin myöskin jo pari vuotta sitten oli hankkia uusi koulutus. Päädyin psykologiaan monesta eri syystä. Psykologin palkka ja työllistymistilanne ovat erittäin hyvät vielä pitkän ajan päästäkin, ko. alaahan ei voi tietokonein korvata niin helposti.

Kuten kirjoittaminen, myös psykologia – erityisesti sosiaalipsykologia – on kiinnostanut itseäni melkein koko ikäni. Äitini Marja oli KYS:illä terveyssosiaalityöntekijänä ennen sairaseläkkeelle jäämistään. Kun pienenä tapasin hänen työkavereitaan, he kuulemma sanoivat hänelle useita kertoja jälkikäteen että pikkumiehestä tulee joku päivä mitä mainioin psykologi. No, osuivat kyllä oikeaan. :D Terveiset vaan Mallulle tätäkin kautta jos satut lukemaan!

Suunnitelmani on ensin hommata ruotsin kielen tutkinto jota tarvitsen pystyäkseni hakemaan opintopaikkaa Ruotsissa, (tarvittaessa) korottaa lukion päästötodistuksen arvosanojani ja hakea ensi keväänä opiskelemaan, mitä todennäköisimmin Tukholman yliopistoon. Mielessäni on jo nyt laajentaa opintoja sisältämään psykoterapia sekä erikoistua urheilupsykologiaan, mutta näistä kirjoitan lisää joku toinen kerta.

ITSENSÄ KEHITTÄMINEN JA HAASTAMINEN ITSEISARVONA

Lyhyesti sanottuna olen päättänyt muuttaa elämääni siihen suuntaan että työskentelisin vain asioiden parissa joista nautin. Olen huomannut että yhdistämällä useita mielenkiinnon kohteita saman toiminnan alle motivaatio pysyy korkealla myös paineen alla tai hankaluuksien keskellä. Uskon että geenimme ja DNA:mme ovat ohjelmoitu siten, että luontainen pyrkimyksemme on itsemme ylittäminen ja kehittäminen sekä fyysisesti ja psyykkisesti haastavien asioiden tekeminen. Jatkuva innovaatio on olennainen piirre ihmiskunnan luonteessa ja mielestäni sama pätee myös yksilötasolla; jokainen päivä voimme tulla paremmaksi versioiksi itsestämme. Tämä prosessi voidaan optimoida (ja pitäisi optimoida) keskittymällä niihin asioihin joista kukin todella nauttii.

Voisin kirjoittaa tästä hamaan tuomiopäivään asti mutta lisää aiheesta siis tulevassa kirjassani, nyt alan viettämään sunnuntaita. Herkut pöytään, löhöilemään ja viimeöinen Invicta FC:n naisten MMA-tapahtuma pyörimään! Tapahtumista puheenollen, ensi viikolla täällä Kuopiossakin jytisee kun Fight Night 13 -vapaaotteluilta pidetään Kuopio-hallissa lauantaina.

Erittäin leppoisaa sunnuntaita juuri sinulle, ensi viikonloppuun taas! Loppuhuipentumaksi koodailtakoon livepätkä viimeisimmältä Saksan-reissultamme.

T.

Kommentit

  • Mazarella

    Onhan pojalla hienoa tekstiä ja moniulotteisia suunnitelmia jotka kuitenkin tuntuvat jännästi linkittyvän yhteen! Menestystä, pitääpä seurata!

Kommentointi on suljettu.