Reiskalta arvostaen vastapeluria

Edunvalvontaihmiset ovat omiaan puolustavia, eikös niin? Omista tekemisistä kerrotaan hanakasti ja saatettaan jopa käyttää voimasanoja. Vastustajasta, eli työnantajapiireistä kaivellaan epäkohtia, epäillään heidän tarkoitusperää..aitoutta. Ollaanko väärässä toisten suhteen..aika näyttää kuka on mitäkin.

Mutta, mutta..tässä onkin nyt tarkoitus aidosti kehua vastustajaa, elinkeinoelämän keskusliittoa lähinnä. Kuntapuolen vastaavaa ei niinkään, kun siellä Jalonen + kumppanit pelkää suuren Sote-ratkaisun vievän leivän suusta, eli peesaavat EK:n valitsemaan linjaa.

Siis EK on monen mielestä suuri ja paha, no niinhän se on, mutta siihen asemaan ei päästä kukkahattutäteilemällä. Siellä on tietoinen strategia ollut jo kauan ennen näitä vaaleja, jotka tässä vajaa vuosi sitten käytiin. Strategia käynnistyi Pulkkisen tehtyä huonoa jälkeä valitsijoilleen..lue savoksi, Pulukkinen ee ossoo tehhä töetään. No strategian ensiaskel oli kauaskantoisen seuraajan valinta, eli Häkämies. Hänellä jo siirtyminen kesken kiireiden herätti porinaa. No pääoma ei ainakaan purnannu. Kuka niitä enää muistaa? Hän oli hyvä valinta kyseisen vaikuttajien johtotähdeksi. Miehen cv näytti hyvältä, osaa myydä tavaraa ulkomaille..monen mielestä pikkasen halvalla, mutta pääasia, että kauppa käy. Lisäpointtina avarakatseisuutta lähinaapurille oikein toistamisen kautta..sai muuten mediahuomion.

Ihailtavasti hoidettu vaalityö oli myös pitemmän tähtäimen suurvoitto. Voisiko muka ay-väki ylpeillä, että saa esim. vastaavaa aikaan? Kuten kaksi perheyritysten henkilöä strategisetisesti tärkeille paikoille, varsinkin Bernerin paikka on timanttia, Vanhanen taustatukea sitten pääminiterin suuntaan. Toki muistettava Sipilän tausta myös. Julkisista esittelymateriaaleista mitä EK tekee, niin on hyvin pitkälle hämärtynyt raja kenen ja kuka oikeasti on mitäkin mieltä, siis kun katsoo Kokoomuksen vastaavia julkaisuja…niin kenen leipää syöt jne.

Median käytöstä omien tarkoitusperien läpisaamiseksi on nostettava hattua, tosin siinä taitaa painaa jonkin verran EK.läinen omistajuus. Mut hei oikeasti, mietippä kun Häkämies tai joku EK:n edustaja..miten oliko Stubb kumpia? No joka tapauksessa EK:läinen tulee huoliteltuna, silleen särmän oloisena. Ei reuhota pikkutakki auki, solmiot vinksallaan..tai ei ollenkaan solmiota. Yhdessä vaiheessa kaikki näytti menevän tosi nätisti, niin sitten kätilöt pilaa..ihan edesvastuutonta. Puhumattakaan AKT:n Piiraisesta…tosin katu-uskottavuudessa Piirainen vie voiton.

Kaiken pohjalla on sitten visio jostakin, onhan se olemassa? Tämä menee nyt enemmän tietoon vailla todellisuuspohjaa. Siellä pienenä pisteenä jossakin kiiltää EK:läisessä ajatusmaailmassa AY-liikkeen alasajo ja työntekijöiden sopimusoikeuden sanelu. Toki hyvässä vauhdissa tässäkin, Suomen hallitus on ojentanut armollisen kätensä auttaakseen tässä merkittävässä rakenteellisessa muutoksessa. Tyhmä työväki kun ei meinaa ymmärtää pienemmän ja huonomman palkan vaihtosuhdetta pääoman osingonjakoon.

Yksi asia mitä en ole kaikesta huolimatta löytänyt, tai en ole osannut etsiä mainiosta EK:läisestä julkaisumateriaaleista, on työntekijäpuoli tuonut esille..jos nyt kummikin sovittaisiin ihan

keskenään. Hallitus ei ole sopimuskumppani ja neuvottelemalla ja sopimalla tätä maata on ennekin rakennettu.

Tammikuu lähestyy 23 päivää, jos suinkin median kanssa sinut oleva EK muistaa päivämäärän, jottei menis lusikat jakoon.

 

Reijo Räsänen toisesta kulmasta