Reiskalta futikseen ja työn muuttumiseen

Äkkiseltään mietittyäni, onko mitään yhteistä futiksella ja työntekijän työn muuttumisella. Onhan niillä kun mielikuvien antaa vaikuttaa. Lähtökohta, että futiksessa paljon ansaitsevat tekevät työkseen, muut tekevät siitä harrastuksen. Kun taas työelämässä vähemmän ansaitsevat tekevät elääkseen, ja vuorineuvostaso tekee työtä harrastuksekseen…

Molemmissa muutos tarkoittaa tehokkuuden hakemista. Futiksessa vaihdetaan valmentajaa, muutetaan samalla taktisia juttuja. Monesti joukkueelle saadaan uusi rahoittaja, ”sheikki”ym. Uudet valmentajat hommaavat uusia pelaajia, laitetaan koko paletti kuntoon, odotusarvo tuloksenteolle kasvanut. Luodaan puitteet kuntoon.

Työelämän taktiikan muutos alkaa siitä kun jonkin työn toimintaa muutettaan. Päätöksenhän tekevät kyseisestä työstä vähän tietävät ihmiset, ovat he joskus toki kuulleet torilla kerrottavan suorittavasta työstä. Niin, uusia ”pelaajia” ei välttämättä olekaan tulossa, päinvastoin. Sen rahoituksen kanssakin on sitten vähän niin ja näin…olikos sitä luvattukaan, päätöshän on jo tehty.

Hyvään tulokseen pääsee molemmissa, jos on pohjatyö tehty hyvin. Futiksessa on oltava hyvä kuntopohja, taktinen osaaminen, joukkuehenki (me-henki) ja tausta-asiat kunnossa. Työelämän pelaamisessa tärkeimpiä taustoja on koulutus ammattiin, tosin nyt taitaa olla riman pudotus käynnissä koulutuksen supistamisella.

Tehokkuuden hakeminen muutoksesta saa hintalapun, se mitataan euroissa. Millä hinnalla se tehokkuus tehdään, kunnialla ja palkintosateilla, vai työntekijän työhyvin voinnilla..

noo jottei synkistellä, niin ihmetystä on ollut että valelääkäri saattaa toimia pitkään jossain, mutta väitän että suurtalouskokin ammattitaito huomattaisiin jo hyvinkin äkkiä.

Reiska, futista mänsesterin punaista, ja ruokaa tehnyt

Kommentit

  • Leena-Kaisa

    Mukava lukea työn ammattilaisen tekstiä!
    Reiska on sisäistänyt pääluottamustehtävänsä kautta sen, miten suuressa murroksessa suomalainen työelämä juuri nyt on.

    Tarvitaan kaikkien työtä ja kaikenlaista työtä tulee kehittää, että saadaan Suomi jälleen ”jaloilleen” ja pyörät ja pallot pyörimään. Myös ammattiyhdistysliikettä tarvitaan!

  • Pertsa

    On se vaan huippua lukea noita Reiskan kommentteja…täällä tullaan perästä ’nuorennusleikkauksella’ viittäkymppiä kohden. Tottahan sie turiset, leikkaukset tehdään hieman eri tavalla riippuen kohteesta…pitäisköhän seuraavan kerran kun Hra Soini tullee Kyssiin potilaaksi vaihtaakkin pumpun pallolaajennuksen sijasta aivojen laajennus- suottas nähdä mualimmaa laajemminkin…

Kommentointi on suljettu.